- Jag är mycket stolt och glad över att kunna presentera Idols nya jury. Det är väldigt glädjande att Anders och Laila är med oss på ytterligare en resa. Samtidigt känns det oerhört spännande med de nya medlemmarna Alexander och Pelle som både breddar och spetsar juryns kompetens. Jag ser mycket fram emot att få se vilka nya talanger som de vaskar fram under resans gång, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

När Idols programledare Pär Lernström och Cecilia Forss i vår beger sig ut på auditionturné är det med en ny jurykonstellation vid sin sida. På plats bakom jurybåset återfinns Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge tillsammans med låtskrivaren, musikern och producenten Alexander Bard samt en av Sveriges mest erfarna A&R, Pelle Lidell. Pelle blir även juryns ordförande.

- Det ska bli otroligt kul att sitta i juryn tillsammans med Anders, Laila och Pelle. För egen del kommer jag inte att leta efter några karaokesångare eller showartister, jag vill mycket hellre hitta en ny Robyn eller Lykke Li, säger Alexander Bard.

- Det känns oerhört inspirerande och utmanande att sitta i Idoljuyn. Jag känner de andra jurymedlemmarna sedan tidigare och tycker att vi tillsammans har en otroligt bred kompetens. Jag vill hitta en svensk superstar som har en chans att slå på den internationella marknaden, säger Pelle Lidell.