Så här började det:

1996 harvade Andreas Carlsson med en egen solokarriär, men upptäcktes av Denniz Pop för sina talang som låtskrivare. Denniz Pop väravade honom till hans team på studion Cherion.
- Jag gick från att spela på ett förlorat soloalbum till att skriva för Bryan Adams över en natt. Denniz hade ett öga för talang, säger Andreas Carlsson själv på sin hemsida.

Här är några låtar som Andreas Carlsson ligger bakom:

”Until Time Is Through With 5ive”, vilken hamnade på andra plats på Storbritanniens topplistor.
Flera låtar till Britney Spears första album, bland annat ”Born To Make You Happy”.
Han var med och skrev låtar till Backstreet Boys album ”Millennium”.
I samarbete med Max Martin skrev Andreas Carlsson ”I Want It That Way”. Låten hamnade etta på världstopplistan och gav Andreas Carlsson sin första Grammy-nominering för Årets låt.

Och hitsen fortsatte med:

”Bye, bye, bye” och “It’s Gonna Be Me” för N’Sync
“That’s The Way It Is” och “I’m Alive” för Celine Dion.
“Drowning” för Back Street Boys.
“When You Looking Like That” och en mängd andra låtar för Westlife.
Efter Denniz Pops gick bort 1998 slutade en era för Cherion. På nyårsafton år 2000 bytte Andreas Carlsson, tillsammans med Kristian Lundin och Jake Schultze, namn på Cherion till The Location. Byrån samlade unga talanger och skrev låtar för Celine, Lindsay och Westlife.

Och sen blev det Idol:

Tillsammans med vännen Desmond Child började Andreas Carlsson närma sig Idol. Desmond Child inspirerade Andreas Carlsson och han skrev, skrev, skrev. Samarbetet resulterade i låtar som ”Invisible” för Clay Aiken och ”Dreams” för Diana DeGarmo från American Idol.
- Vi hade i princip något att göra med Idol varje år. Det var att kul att tävla för att göra den där vinnande låten, säger Andreas Carlsson på sin hemsida.
I dag sitter Andreas Carlsson själv i juryn på svenska Idol, tillsammans med Anders Bagge som han samarbetat med tidigare. Och Anders Bagges före detta fru Laila Bagge.