Nu på fredag är det dags för semifinal i Idol 2018. En unik sådan då hela fyra Idoler kämpar om en plats i finalen i Globen den 7:e december. Veckans tema är ”juryns val” och under dagen har semifinalisterna repat sina två låtar, en låt som ger idolerna en riktig utmaning och den andra där de verkligen ska imponera och glänsa. Läs om fredagens låtar här! 

Kadiatou Holm Keita var den deltagare som fick kämpa mest under genrepen då hon drabbats av en förkylning bara dagar innan supersemin. 

- Jag har förkylningsastma så när jag är sjuk sätter det sig direkt på luftvägarna vilket påverkar andningen, säger Kadiatou direkt efter genrepet. 

För att klara av sången har Kadiatou nu tvingats anpassa sin dans och koreografi utefter sin andning. 

- På den här nivån så måste sången sitta först och främst, säger Kadiatou som nu kommer att satsa på att dricka mycket vatten och få ordentligt med sömn fram tills på fredag. 

Juryns utmaning till Bragi Bergsson blev The Weeknds superhit ”Can’t feel my face”. 

- Den är svår. Det är attityd, tempo och rytm, säger Bragi som backas av två dansare under sitt framträdande.

Om hans egna moves, som juryn tidigare har gett kritik för, gör comeback på fredag återstå att se.

Någon som definitivt kommer att dansa är Sebastian Walldén som ska bjuda på ett färgsprakande nummer till Bruno Mars hit ”Uptown funk”. 

- Det blir bra drag, andfått men jäkligt kul, säger Sebastian Walldén. 

Den som verkar vara oroligast inför fredagens resultat är William Segerdahl. Han säger att han är långt utanför sin ”comfortzone” den här veckan. 

- När jag står på scenen kommer jag att riskera så mycket, jag kommer att vara så långt utanför min comfortzone i ”No Brainers” som man bara kan vara, säger William mellan repetitionerna. 

Hur resultatet blir och vilka som tar sig till finalen den 7:e december får vi veta på fredag. Start 20.00 på TV4, TV4 Play och CMore.