Hur var tiden efter Idol?

- Det var väldigt mörkt. Jag hade satsa allt på när jag sökte 2008 och blev sjukt besviken och jäkligt ledsen när jag åkte ut under slutaudition. Jag visste inte var jag skulle ta vägen utan åkte hem till Borås och började jobba som kock igen.

Du sa till och med ”aldrig mer musik”.

- Ja, det kändes så då. Som tur var satt mitt blivande skivbolag hemma i tv-soffan och tänkte ”honom ska vi” när det sändes ett par månader senare. Sen gick allt väldigt fort, jag sa upp mig från jobbet och nu lever jag drömmen.

Är artistlivet som du hade förväntat dig?

- Nja, jag trodde det skulle vara mycket enklare. Det är stenhårt jobb och jag lär mig massor hela tiden. Än står jag ju nästan vi startlinjen och har mycket kvar att göra.

Hur ser planerna ut framöver?

- Jag håller på att leta låtar till andra skivan. Men först ska jag till Rumänien och turnera. Jag var med i deras Eurovision-uttagning (och åkte som vanligt ut precis innan målsnöret!), så nu ska jag släppa min skiva där. Sen har jag skickat in ett par låtar till Melodifestivalen här, så det hoppas jag på!

Har du några tips till årets idoler?

- Jag var ju med redan 2007, så jag hade redan lärt mig en sak till 2008: håll inte tillbaka! Du har bara tre minuter att göra intryck per program, så försök pumpa ut allt du har, satsa och låt det spricka. Det är underbart härligt stämning i Idol så hade jag kunnat hade jag varit med varje år.