Edvin Berg spelade in många låtar och publicerade på bland annat YouTube. Efter att Idoljuryns Laila Bagge Wahlgren hört några utav dem så berättar hon att hon gärna sett Edvin på Idolscenen. Men Edvin fick aldrig den chansen. Han drabbades av blodcancer och dog 18 år gammal.
- Trots att Edvin blev väldigt sjuk så fortsatte han att spela in låtar och en låt, "I will be here", höll han ju på in i det sista men tyvärr så hann han inte sjunga klart den innan han dog, säger Laila Bagge Walhlgren.

Edvins familj har behållit kontakten med Laila och önskat färdigställa musiken till Edvins minne.
- Jag vill hjälpa Edvin att göra klart sin låt. Så därför har jag gett Idolerna ett uppdrag: Att de ska slutföra låten och förverkliga Edvins dröm, fortsätter Laila.

Idolerna ska färdigställa låten, "I will be here", och hedra Edvin och ta hans dröm om att beröra människor med musiken vidare. Låten framförs första gången på galan Tillsammans mot cancer, som sänds måndag 20:00 i Sjuan.

Alla intäkter från låten går direkt till Cancerfonden och på måndag kommer låten finnas tillgänglig på Spotify och Itunes

BAKOM KULISSERNA: Idolerna sjunger in Edvins låt

Läs mer om familjens projekt tillsammans med Cancerfonden. Klicka här!