Hela vintern har Lars Eriksson förberett sig. Satt ihop ett kompband, repat och skrivit låtar till sitt album. En skiva som Sony BMG inte ville spela in, men som Idoljuryns Anders Bagge nu ska producera och ge ut.
- Det har varit på gång i ett år. Redan på min audition i Lund i april sa Bagge att han ville göra en skiva med mig. Sen drog Idol gång med kontrakten och allt vad det innebär. Men sedan i fredags är jag fri!

Hur har det varit att vänta?

- Det har varit ganska surt, att gå och dra och inte veta om det blir något eller inte. Så nu är det väldigt kul att det verkar bli av.

När börjar ni spela in?

- Jag vet inte, jag ska träffa Bagge och smida planer på söndag. Sen hoppas jag att det går rätt snabbt, men jag har aldrig spelat in i en studio tidigare, så jag vet inte riktigt hur det fungerar.

Hur vill du att det ska låta?

- Jag gillar ju mycket 60- och 70-talsgrejer, Bob Dylan och det soundet har jag med mig i ryggen. Och så modernare musik som Pete Doherty . Men man vet inte hur det vi gör kommer att låta till slut, och det är väldigt spännande.

Är du rädd för att kompromissa?

- Ja, det har jag alltid varit. Men jag och Bagge klickar, han är öppen hjälpsam och proffsig, så vi får väl mötas på halva vägen. Jag litar på honom. Fast jag har inte skrivit på något kontrakt ännu, så inget är ju skrivet i sten.