På fredag sjunger idolerna duetter med några av Sveriges största artister, däribland Carola och Sabina Ddumba. Men även Pär Lernström får en stjärna vid sin sida. Linnea Henriksson gör debut som TV-programledare och kommer leda fredagsfinalen tillsammans med Pär.

- Jag tycker väldigt mycket om Pär. Som gammal deltagare har man perspektiv på vad Pär betyder för Idolerna. Så det känns väldigt fint att få stå bredvid honom och viska mellan tagningarna att jag tycker att han gör ett fantastiskt jobb, säger Linnea.

Linnea, som var med i Idol 2010, ser tillbaka på Idol-tiden med mycket glädje och stolthet.

- För mig var det ett sätt att lära mig axla rollen som artist, att man ska lyckas ta scenen på egen hand. Det känner jag att jag har fortfarande stor glädje av.

Hon ser även mycket likheter mellan årets säsong och säsongen hon själv var med i:

- Jag tycker att jag känner igen mitt år i årets Idol för att folk gör ganska olika grejer så man ser sig inte som konkurrenter utan som kollegor och det är fint. 

Just nu är Linnea aktuell med sin Jul-EP som hon ska ut och turnera med i vinter. I vår ser du henne leda Melodifestivalen tillsammans med David Sundin och Lina Hedlund.

Missa inte Idol på fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.