Linnea Henriksson:

Hej! Nu är det dags att chitt-chatta lite. Ska skriva snabbare än blixten så jag hinner svara på så mycket som möjligt! Och igen - tack ni fina för allt er stöd, nu jäklar ska det börja hända grejer på riktigt!

Aight, load the questions! Nu kör vi chatt!

Jesper: Hej Linnea! Jag kan bara instämma med juryn om att du verkligen har överraskat varje vecka. Jag diggar dig skarpt och ser fram emot en eventuell skiva nån gång i framtiden. Lova bara att du inte låter musikindustrin förpacka dig och göra dig till en pop-produkt.
Linnea Henriksson:

Hej! Tack för dina fina ord och njae, inte ska någon få förpacka mig i osmickrande kläder. Idol blev lite mitt test, om jag skulle klara det, och jag känner mig stolt över att verkligen ha varit linnea genom hela resan!

Marcus: Det kändes på något sätt som att du var nöjd med att ta dig till Malmö och inte riktigt hade den rätta viljan att fortsätta vägen mot Globen? Kan det stämma?
Linnea Henriksson:

Hej! Jag tycker man ska vara nöjd om man kommit såhär långt, men klart jag hade energi kvar - men bara bra att jag kan lägga den energin på framtiden redan nu istället.

Barbapapa Wahlström: Älskade Linnéa, jag måste bara få se mer och mer av dig! Du är så underbar och fin. Jag hoppas innerligt att du inte drar dig tillbaka till din lilla Jazzklubb där bara några få får se dig - du platsar på arenorna, om ens dessa räcker till! :) Hur som helst så väntar jag med spänning på din första platta, för det kommer väl bli ett par stycken? Ge aldrig upp och fortsätt tro på dig själv, no matter what! Hur har du tänkt fortsätta din musikaliska karriär nu när din idolresa är över? Både jag och hela Norrköping älskar dig! KRAM
Linnea Henriksson:

Hej! Tack! Klart det ska hända massa grejer nu och jag hoppas faktiskt att jag genom idol lyckats hitta större publik som dras med till klubbarna - det händer ganska coola grejer där ju! Detta är bara början! (och ja, mer arenajazz haha!)

Simon: Hej Linnea! Du är verkligen en helt underbart fin människa, och en helt fantastisk artist! Min fråga är: Om du fick välja tre band som har varit extra viktiga för din musikaliska utveckling, vilka skulle du då välja? = ) Ett STORT lycka till i framtiden, och vet du vad, Idol känns verkligen såå förra veckan! = ) Det är nu resan börjar på riktigt!!!
Linnea Henriksson:

oh, svår fråga men Rolling Stones har ju påverkat mig massor eftersom pappa alltid spelade deras skivor när jag va liten. Massa olika jazzsångerskor som ANita O'day och Billie Holiday och det bandet jag sjunger i - Prylf, som har fått mig hitta massa lust och nya grejer att göra musikaliskt.

Moa: Heej Linnea !! Gillar att du har den stil du har den passar du såååå himla bra i och hur kom det sig att du fick den stilen !!!! Saknar dig :) Kram
Linnea Henriksson:

Jag är supernyfiken och gillar att upptäcka nya grejer. Jäkligt orädd med så jag bara kör på - då gissar jag att man börjar hitta en egen sitl av det som passar en själv.

J: Hur gör man om man vill bli Jazz sångerska?? Har du några tips?
Linnea Henriksson:

gå på konserter, köp massa plattor och bara njut - och när du sen sjunger själv så låt verkligen dig själv höras i tolkningen. Tycker jazz är en musikform som verkligen tillåter det.

J: Vem blev du närmst vän med i IDOL gänget?
Linnea Henriksson:

Gillar alla skarpt, men jag och Minnah hittade varandra redan under slutaudition och är den jag kom närmst.

Emma :D: Hej Linnea! Du var absolut en av mina favoriter i Idol pga din unikt, härliga stil och underbara röst! Jag undrar om vi kommer att få höra mer av dig snart och om du kanske släpper en skiva? En artist som du behövs verkligen i Sverige!
Linnea Henriksson:

Klart ni kommer göra! Sprid ordet, nu gäller det att hitta bra folk att leka med :-)

Håkan: Helt otroligt att du åkte ut Linnea, min uppfattning har hela tiden varit att du kommer bli IDOL 2010... Men jag får väl köpa dina framtida skivor istället... Lycka till Linnea Mvh Håkan
Linnea Henriksson:

Naaw, tack. Men ja, nu det börjar - detta jag laddat för mest att lyckas göra något av min idoltid EFTER idoltiden.. Kolla "prylf", finns en platta redan.... :-)

Amanda: Vad var ditt bästa idol minne?
Linnea Henriksson:

oooh, supersvårt men det måste ha varit när jag sjungit "jumping jack flash" och kände att "yes, där har ni mig i ett nötskal" - och det togs emot så väl.

helt outstanding känsla. mer sånt, ska det bli!

Ebba: Varför tror du att det var just din tur ikväll?
Linnea Henriksson:

Ja, massa grejer spelar såklart in men jag känner själv att det va dags. Jag valde mina låtar med omsorg - glöm nu inte mig (låt 1) och ja, detta är alltså jag (låt 2). Tror att det gått in hos tittarna nu vem jag är och att jag ska få blomstra ut i nya forum.

Caroline: Vilket framträdande är du mest nöjd över? Du är grym!
Linnea Henriksson:

Alla har varit fina på sina egna sätt, har haft nya utmaningar att möta med varje låt men jag tyckte det va ruskigt roligt att få slänga mig på scen så det får bli "dance with somebody" :-)

Victoria: Hejsan superduktiga Linnea! Jag måste få börja med att säga/skriva att du är en jätte-jätte-duktig sångerska och att det är skandal att du åkte ut (jag var i Malmooee i fredags ;)) men det är luuugnt, för du kommer fixa det ändå!!! Du har iallafall alltid en beundrare, mig :D Men nu till frågan: Vad hade du gjort ifall du fick 1.000.000 kronor? Vad hade pengarna gått till? STOOR SKÅNSK KRAAAAM från mig :) och The show must go on , Kram kram
Linnea Henriksson:

Öppna det coolaste jazzstället i stan, med glittrande takkronor och musik som kittlar. Givetvis med plats för att "låta det fladdra" och jävligt goda cupcakes.

mikebike: Kommer du låta dig kommersialiseras? Don't. ps I love you.
Linnea Henriksson:

hahha, well har ju varit med i sveriges mest kommersiella program nu så jag är väl lite där, men det är bara positivt. jag, som inte är van där, har mycket att båda ta in från det - och lära ut. tänker mig snarare karamelliseras, än kommersaliseras...

beatrice: Vilken är din största musikaliska förbild?
Linnea Henriksson:

har så otroligt många och hittar nya varje dag, men älskar all musik som vågar utmana och experimentera. kolla min blogg, där tipsar jag en del.

fiffi: Ja, vad säger man.....de är bara att TACKA att du sökte idol och man fick "upptäcka" den fantastiska stjärna du är! Det finns så mycket känsla, talang och hjärtlighet idig! Du är FANTASTISK! Du är en VINNARE som kommer att slå stort. Önskar dig all LYCKA TILL. Lite nyfiken på om du har fått några erbjudande om div. projekt??? Många kramar till dig
Linnea Henriksson:

Om du visste hur mycket ord som dessa beytder.. tack!

har inte riktigt hunnit fatta att idol är över ännu, men jag har mycket projekt i skallen som ska ut - nu ska jag bara hitta rätt folk att jobba med. hört prylf förresten? där har vi ju något.. :-)

beatrice: Vem tror du att du kommer ha mest kontakt med efter idol är över?
Linnea Henriksson:

Ja, alla elva med tanke på att vi ska ut på turné ihop i januari-februari. Och sen är kom vi på slutet varandra riktigt nära, kommer inte släppa taget om dem fantastiska människorna!

Anna: Fortsätter du med bloggandet? Du är helt magisk! Fortsätt på samma sätt!
Linnea Henriksson:

Alltså, jag har börjat få smak för det med bloggande nu faktiskt så det tänker jag absolut. håller till på tv4-bloggen tills jag där annonserar om ny plats. är superroligt med alla kommentarer!

Adam: Hej Linnea! du var min favorit i Idol och jag hade vunnit biljetter till Idol i Scandinavium. Jag är jätteledsen att jag inte kommer få se dig! :( Men en sak ska du veta, att du äger och att Help med The Beatles var absolut det bästa framträdandet!
Linnea Henriksson:

Tack! Men du, jag kommer sjunga i pausen så du kommer få se mig. Plus att det kommer bli en jäkla show ändå ska du se. Arenorna är helt magiska att få vara med på!

Emma: Hej Linnea! var det inte läskigt att stå inför så många människor??
Linnea Henriksson:

Nej. Jag triggas av det. klart fjärilar finns i magen men jag älskar verkligen det. och publiken ska bara bli större nu - visst?

Julia: Hej Linnea! Jag skickade en fråga innan som blev besvarad genom Simon. Då har jag en annan fråga eller mest en fundering. Jag tycker att du är en väldigt cool och begåvad sångerska och jag ser fram emot att se & höra mer av dig! Själv funderar jag på att söka till idol nästa år. Har du några tips på vad och hur man ska göra för att lyckas komma så långt som du gjorde? :) Kram Julia
Linnea Henriksson:

Tro på dig själv och låt den tanken finnas med hela äventyret. Låt dig inte påverkas av kommentarer eller andras uppfattning om dig. Du är du och det syns igenom. Och skit egentligen i hur långt det räcker i tävlingen - den tar slut någongång iallafall och då är det bara du kvar och din resa genom den. Då vill man kunna känna att man kände igen sig själv.

Linnea Henriksson:

ÅÅÅÅÅH! Jag svär på att klockan gick mycket snabbare nu än vanligt.. Suck. Måste tyvärr avrunda nu, men ber er alla att ställa frågor på bloggen så finns jag där. Har varit superroligt att vara en del av Idol och kommer alltid vara stolt över min resa och att jag genom att för en stund bli "idol-linnea" fick möta så mycket ny publik som tagit emot mig med öppna armar. Nu fortsätter äventyret och det ser jag verkligen fram emot - med en sån där intensiv och lurig blick under luggen. Var er själva och tro på det ni står för. Tusen tack alla, i love you all och vi ses på andra sidan! PUSS! -Linnea Henriksson, yours truely!