- Jag är otroligt glad att tillsammans med Erik få bygga upp stämningen inför Idol-finalen i Globen. Efter att ha följt fredagsfinalerna från tv-soffan känns det jätteroligt och spännande att få vara på plats och höra hur tidigare idoler, familjemedlemmar och inbjudna gäster minns säsongen, resonerar kring våra finalister och siar om utgången. Jag hoppas och tror att det blir en nervkittlande, oförutsägbar och glittrande Idol-final, säger Maria Forsblom

- Det här kan vara årets viktigaste uppsnack och därför känns det bra att göra det tillsammans med Sveriges bästa livereporter, säger Erik Ekstrand.

Maria Forsblom är en välkänd profil för alla som sett Nyhetsmorgon och kommer med sitt stora Idolintresse och vana av livesändningar guida tittarna fram till finalen. Erik Ekstrand har under Idolsäsongen gjort bejublat framträdande i Idol Extra men är annars ganska ny i TV4-sammanhang.

- Det känns jättekul att ha fått ihop denna dynamiska duo med humor och stark närvaro. Det känns som en lysande uppladdning inför finalen, med spännande analyser i mellansnacket och som vanligt ett rejält eftersnack, säger David Lillemägi exekutiv producent för Idol Extra.

I uppladdningen får tittarna följa med backstage, och veta allt om den stora finalen där tittarna ska kora en ny vinnare i Sveriges största musiktävling. Det blir fullmatat med gäster och snackisar inför den stora finalen.

I pausen är det sedan dags igen. Klockan 21.30 till cirka 22.15 sänds Idol Extra live för att ta tempen mitt i finalen. Här får tittarna de sista analyserna och känslorna innan det är dags för resultatshowen i TV4 och TV4 Play klockan 22.25.

Precis som vanligt på fredagarna, kommer Idol Extra sedan tillbaka klockan 22.45. Då är självklart Pär Lernström tillbaka vid rodret och leder tittarna genom firandet. Daniel Redgert är stående panelmedlem, tillsammans med kända ansikten. Här får tittarna den första intervjun med vinnaren av Idol 2017 – Chris Kläfford eller Hanna Ferm och alla känslor fångas upp i konfettiregnet i Globen.