Nikki Amini har jobbat med musikvärldens just nu absolut största stjärnor. Bland namnen finns Rihanna, Justin Bieber, Avicii, Taylor Swift, Lana Del Rey, Lady Gaga och många många fler. Och hon gör det från skivbolaget Universal Musics huvudkontor i London - med världen som arbetsplats.

- Det känns faktiskt kul och spännande, säger Amini om steget in i "Idol".

Nikki Amini är 31 år, uppvuxen i Akalla. Och hon har redan hunnit lägga åtta år i musikbranschen bakom sig. En bransch hon kan utan och innan, inte minst som en av ytterst få i den svenska musikindustrin som jobbat internationellt och har ett globalt perspektiv.

- Jag kan musikbranschen. Jag vet vilka förväntningar industrin har på artister idag. Jag vet på vilken nivå man behöver leverera för att lyckas etablera sig själv, säger Nikki Amini.

Get to know the judges (article in English)

Du är inte ensam i juryn - hur tror du att ni tre kompletterar varandra?

- Jag tycker att vi är den optimala trion för det här jobbet. Vi har alla olika bakgrund och erfarenheter vilket ger oss ett väldigt brett spektra av branschen.

Samtidigt har Nikki också en lång relation till "Idol".

- Jag har vuxit upp med "Idol". Jag följde "Idol" mycket under de första åren. På senare tid har jag bott utomlands och inte följt det lika bra.

Relationen till musik går än längre tillbaka.

- Jag har alltid älskat att lyssna på musik. Min pappa har varit en stor influens som musiker och jobbar med traditionell persisk musik.

Vad drömde du själv om i ungdomen?

- Jag har drömt om att bli polis eller astronaut men nu slutade det som marknadsförare och PR-strateg inom musikbranschen.

Vill du träffa Nikki Amini? Sök till Idol här

FAKTA

Namn: Nikki Amini

Ålder: 31

Bor: London

Yrke: Marknadsförare och pr-strateg på Universal Music.

Bakgrund: Har arbetat i musikbranschen i åtta år. Hon startade sin karriär på skivbolaget Warner Music där hon jobbade med marknadsföring och PR. Idag arbetar hon som International Marketing Manager på Universal Musics huvudkontor i London. Hennes spetskompetens är global marknadsföring och PR inom musikindustrin och hon vet vad som krävs för att skapa en framgångsrik artist. Nikki har arbetat med några av världens största artister som Rihanna, Justin Bieber, Avicii, One Republic, Taylor Swift, Lana Del Rey, Lady Gaga med flera. Nikki är en av ytterst få personer inom den svenska musikindustrin som har jobbat internationellt och har ett globalt perspektiv.

Följ Nikki Amini på

Instagram
Twitter
Facebook