Oleg toppar sedan i morse iTunes singellista och efter låtsläppet av Electropop på Spotify har låten delats mer än 4 200 gånger, vilket är tio gånger så mycket som den mesta låten delas på en dag.
Christina Bredberg på Universal Music säger; - ”Otroligt ovanligt att en artist får ett sådant här snabbt genomslag”.
Idol har fått en exklusiv intervju med Oleg Nejlik.

Hur känns det att över någon timme gå från okänd musiker till att ha över 33 000 likes på din Facebooksida och att ligga etta på Itunes?
- Som artist är jag jätteglad. Det känns spännande, men också läskigt. Eller ingenting är egentligen läskigt, förutom Zombies och sådant där. Jag har inte vågat mig ut på hela dagen för att jag inte vet hur folk kommer att reagera när de ser mig. Jag är van vid att glida runt obemärkt.

Vad gjorde du innan Idol?
- Jag har spelat i olika band och sjungit covers på krogar, men aldrig mina egna låtar och aldrig som soloartist utan komp. Jag gillar att ha ett band bakom mig med mycket trummor, bas och dragspel. Därför är Idol så stort och nytt för mig, jag är inte van vid att vara soloartist. Annars jobbar jag inom vården med utvecklingsstörda, det blir ofta långa timmar och mycket nätter.

Vad hade du för förväntningar när du gick in till Idoljuryn?
- Inga stora förväntningar alls. Det var en riktig chock när jag fick guldbiljetten, det syntes i mitt ansikte. Jag var på väg till Skansen men när jag såg kön så tänkte jag: ”Jag har ju med mig guran så jag kan lika gärna köra”. Om jag inte hade haft guran med mig hade jag aldrig gått in.

Vad händer härnäst för dig?
- Jag håller på att skriva nytt material, bland annat en låt med titeln: ”Känn ingen sorg för mig Anders Borg”. Jag vill göra musik som funkar på dansgolvet lika väl som i mp3´n. Det viktigaste med min musik är att man ska kunna känna igen sig i den, jag skriver bara sådant som jag själv kan relatera till. Ta till exempel Swedish House Mafia, inte lyssnar man på en av deras låtar när man är deppig och nere.

Sverigechefen, Fredrik Zmuda på musiktjänsten WIMP om Oleg;
- Eftersom WiMP hade nöjet att kunna streama Olegs låt Electropop först, hade vi enormt mycket större trafik än vanligt på vår server igår kväll efter att han hade varit med i Idol. Att Oleg var bra visste vi men att det skulle bli en sådan här succé kunde man väl knappast drömma om.

Pär Lernström om Olegs succé;
- Oleg är på ett sätt en av säsongens största överraskningar. Det han gjorde i juryrummet var så oväntat och så fruktansvärt bra. Nästan hela produktionen kände att Electropop och Oleg själv, vill jag tillägga, var en hit.