Motiveringen till att Pär Lernström får priset lyder: TV4-maskinen Idol är bara att gratulera: Er nya programledare kunde inte klä sig bättre, oavsett om det gäller strikt smoking eller relaxade jeans och skinnjackor.

Lernström själv säger att en utmärkelse av det här slaget hade varit helt otänkbar för tio år sedan.

– Jag hade så dålig smak på den tiden och vill egentligen inte skylla på att jag bodde i Strängnäs, men det hade nog ändå med saken att göra. Utbudet var så litet där. När jag var 19-20 år gick jag runt i sådana där skrynkliga skjortor som var trendiga en kort period. Usch, det gör så ont att tänka på, säger han i Cafés intervju.

Programledarskapet i Idol innebär en hel del kostymer, känner du dig bekväm i det?

– Absolut. Men tyvärr inte i tredelad kostym med väst, då känner jag mig lite utklädd. Det är synd. Jag skulle också vilja kunna klä mig som en Östermalmsgubbe i tweed, utan att se ut som en av alla dessa unga killar som vill se ut som en Östermalmsgubbe.

Den nya säsongen av Idol startar i september, givetvis med Pär Lernström som programledare.

I jurybåset sitter, likt tidigare år, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge. Denna säsong har de fått sällskap av två nya jurymedlemmar - Alexander Bard och Pelle Lidell. Pelle är också är juryns nya ordförande.