När Idol frågade journalisten Susanna Persson Öste från TT Scanpix vad hon tyckte om de nya jurytillskotten svarade hon så här:

- Jag har väl egentligen inte så mycket åsikter. Den ena, jag vet inte vad han heter? Pelle Lidell, just det. Honom har jag inte så stor koll på eftersom jag inte sett programmet ännu. Därför har jag svårt att avgöra hur han är.

Det var en lång kö av journalister som ville prata med Pelle Lidell om den nya rollen som Idoljurymedlem.

Hur känns det att träffa journalisterna?
- Det är ovant. Jag har varit med i liknande sammanhang förut men då stått i kulisserna och jobbat med någon artist eller liknande. Nu är det plötsligt jag som står i fokus och det är ju en ganska surrealistisk känsla. Än så länge är folk snälla mot mig, men vem vet, det kan ändras.

Finns det något du inte vill lämna ut till pressen?
- Ja, mitt privatliv. Min tjej och min dotter har inget med det här att göra. Om någon människa blir irriterad på mig över vad jag säger eller gör ska det aldrig behöva drabba dem.

Vilken fråga har du fått mest i dag?
- Hur känns det att vara med i Idol 2011?

Och hur känns det…
- Otroligt inspirerande och kul. Det är mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Jag har i mitt yrkesliv medvetet verkat men inte synts.

Hur är det att helt plötsligt vara en offentlig person?
- Det känns bra, men jag har ju aldrig haft det som mål. Att gå ut på stan och se sig själv på de stora Idolaffischerna känns bara ”Wow!”. Jag gick med min flickvän på Folkkungagatan, och när vi gick förbi en busshållsplats såg jag hur folk började snacka med varandra och peka på affischen som hängde inne i busskuren. Det kändes konstigt att bli igenkänd. Men i dag, ett par dagar senare känns det okej.

Hur har du förberett dig inför att bli offentlig?
- Jag har stängt min Facebook så det är bara för mina vänner och de vänner som redan finns där.

Du kommer säkert få många nya vänförfrågningar nu efter Idolpremiären. Kommer du acceptera dem?
- Varför ska jag vara vän med någon jag inte känner? Det känns fel. Troligtvis kommer jag trycka nej om jag får många sådana förfrågningar.

Du kanske ska starta en fansida?
- Ja, det kanske man skulle göra. Haha, men gud bara där känner jag "Oj, just det". Den där biten har jag inte ens tänkt på.

Kommer du titta på Idolpremiären på söndag?
- Självklart kommer jag göra det! Jag flyger till Los Angeles på måndag morgon. Så jag ser programmet och därefter drar jag till LA en vecka och så är jag tillbaka i Stockholm på lördag.