Hur har tiden sedan Idol varit? - Mindre hektisk. Efter Idol gällde det att själv ta tag i sitt liv och boka spelningar och styra upp allt själv. Jag är ute och spelar ett par gånger i veckan och försörjer mig på musiken, det är härligt att leva sin dröm. Under våren har jag spelat in ett par låtar, och nu har jag satt ihop ett nytt band som jag ska skicka ut till skivbolag och branschfolk. Sen tänkte jag ordna ett promotiongigg i Stockholm snart också.

Hur låter musiken?

- Bra. Det är fortfarande souligt. Nu på sistone har jag upptäckt Beach Boys, och det märks lite i mitt skrivande, det blir 60-talspop möter soul.

Har det förändrats något sen innan Idol?
- Nej, jag har inte gjort musik så länge, men det har alltid varit soul. Innan var det mest fotboll, men året efter gymnasiet skrev jag min första låt, First Love, och det är fortfarande en av mina favoriter.
- Däremot har jag lärt mig mycket som människa och artist. Idol lärde mig att stå i centrum, utan att för den sakens skull sälja sig.

Du har alltid varit väldigt säker på vad du vill och inte vill göra. Hur gör man för att bättra på sin intigritet?

- Man måste lära sig att lyssna på sin inre röst, och det kommer när man har några år på nacken. Jag tror det kan vara jättesvårt och farligt att som gymnasieungdom ge sig in i Idol, det gäller att känna sig själv och sina grundläggande värderingar.

Om du fick önska, hur skulle hösten se ut?

- Drömscenariot är att bli upplockad av ett skivbolag och spela in ett album. Jag satsar på att göra det till våren 2009. Jag har riktigt bra låtar och riktigt bra musiker i ryggen. Jag allt som krävs för att lyckas och ge ut en skiva. Utom just ett skivbolag.