Hur mår du Daniel?

- Strålande. Rösten har aldrig varit bättre! Jag har verkligen [Idols sångpedagog] Sofia Lilja att tacka för det. Min producent märker en jätteskillnad, jag har ett annat lugn nu än innan Idol.

Vad har du gjort i vår?

- Jag behövde lugna ner mig efter Idol. Jag har stängt in mig i studion och inte tackat ja till några tv-grejer. Jag och min låtskrivarkompis/producent Daniel Bengtson har skrivit låtar o jobbat hårt i studion, inspirationen är rätt jävla fin just nu och vi har 25-30 låtar att välja mellan.

Vad är planen?
- Det finns en plan utstakad, men jag kan inte delge er den än. Det kommer bli intressant att se hur det kommer tas emot, och jag kan säga att det inte kommer dröja så länge innan folk får höra det magiska som skapas här i vår studio i Hjorthagen.

Hur låter det?
- Allvarligt. Det finns förstås lite ironi också, men det är allvarligare än tidigare. Ni kommer känna igen mig, och få en ännu större del av mig. Skivan är otroligt personlig och det är riktigt jobbigt att släppa ifrån sig vissa texter. Allt handlar om mitt liv och mina drömmar, så musiken blir som min dagbok.

Hur tror du det kommer tas emot?

- Det är lite pirrigt nu när det börjar närma sig. Recensenterna vet man ju vad de kommer att skriva eftersom jag har varit med i Idol. Det här visserligen ingen Idolplatta, men det spelar väl ingen roll. Jag skäms inte för Idol, jag är skitstolt att jag har fått vara med! Det är det absolut roligaste jag varit med om. Allt det här snacket om att Idol är okreddigt tycker jag är osexigt, och jag skiter i det ganska fullständigt.