Hur mår du Sam? - Bra. Jag är lite sliten sen gårdagen, då hade jag releasefest för min singel Something Real. Det var fest med allt möjligt folk. Fast tyvärr råkade vi lägga det samtidigt som Amandas releasefest, så det var svårt att få dit press.

Berätta om Something Real. - Det är en kärleksballad som handlar om att förlora någon man inte visste man skulle sakna så mycket. Man känner nog igen mitt stuk.

Kommer det ett album?

- Det är mitt mål. Singeln är släppt för att väcka intresse, sen få vi se. Målet är att kunna leva på musiken, och sen släppas utomlands. Man är ju väldigt unik i mer exotiska länder. I Kina till exempel, där finns det ju väldigt mycket människor. Och Tyskland är ett bra land.

Vi saknar din keps på singelkonvolutet. Var är den?

- Kepsen har ju visserligen varit mitt signum, och det var viktigt att ha den för att folk ska känna igen mig. Men nu är jag mer avslappnad och tänker variera min stil mer.

Har du kontakt med några andra gamla Idoler? - Ja, jag och Andreas träffas ett par gånger i veckan. Vi hittade ju verkligen varandra i Idol, och gjorde allt tillsammans. Det var viktigt att ha någon att anförtro sig åt, mitt i tävlingen. Han håller också på att spelar in låtar nu.

Vad ska du göra i sommar? - Jag vill spela så mycket som möjligt. Tyvärr har jag ju missat alla festivaler, de bokas redan i januari. Jag hoppas att min singel börjar spelas lite i tv också, så att allt kommer igång. Men snart ska jag spela på ett bröllop i ett slott och på Ungdomens hus i Eslöv.