Inredningsbranschen slår rekord under pandemin

Inredningsbranschen har slagit nya rekord under pandemin. Det visar siffror som nyhetsbyrån TT tagit fram. Branschen själv förklarar det med att vi reser mindre och är mer i våra hem.

Så fixar du snygg förvaring i hemmet

Många vill starta nytt i januari, och passar på att rensa i sitt hem. Andrea Brodin ger bra tips på hur du får ordning och reda i förrådet, i garderoberna och på synliga ytor.

Gröna växter gör oss mindre stressade

Forskning visar att hur vi inreder och vad vi omger oss av har en påverkan på vårt välmående och stress, trots det går ofta skönhet före funktion när vi inreder hemma. I boken "Designfulness" har författaren och inredningsdesignen Isabelle Sjövall sammanfattat den senaste forskningen på ämnet och inspirerar oss till att skapa hem och miljöer som främjar ett mer hälsosamt liv.

Så inreder du barnrummet

Nu när vi är hemma mycket är det många som satsar på inredning. I dag visar inredaren Andrea Brodin om hur man kan göra det till en rolig aktivitet tillsammans med sina barn och vilka barnmöbler man kan investera i för en hållbar hemmamiljö. Här är listan på alla saker Andrea visade upp i Nyhetsmorgon.

Inredningstips för en hemtrevligare hall

Inredaren Andrea Brodin visar hur du enkelt får ordning på alla skor, kläder och prylar i hallen - bästa tipsen för smart förvaring och en snyggare, hemtrevligare hall.

Så fixar du finaste picknicken

Inredaren Andrea Brodin tipsar om hur man får till den perfekta picknicken med prylarna som gör det lättare att äta i det fria. Hon tipsar också om hur du transporterar matsäcken på bästa sätt.

Så bäddar du sängen som på hotell

Vår inredare Andrea Brodin har full koll på hur man ska tänka när det kommer till sovrummets utseende. Hon visar bland annat hur man kan bädda och visar dessutom olika pyjamaser.

Slipp coronaångesten - med broderi

Lotta Sjöberg är illustratör och serietecknare och visar upp riktigt tjusiga motiv som hon broderat, och ger finfina tips till dig som vill sätta igång.

Hamstring av läkemedel oroar regioner

Flera av Sveriges regioner är oroliga för läkemedelsbrist eftersom att sjukhus och privatpersoner hamstrar mediciner, rapporterar Ekot. Läkare uppmanar nu allmänheten att hamstra med måtta.

Inredningstrenderna inför 2020 du inte får missa

Skandinaviens största möbelmässa firar 70 år. Det blir både en tillbakablick på det som varit, men såklart också en spaning om vad som är trendigt just nu. På plats på mässan möter vi både designskribenten Dan Gordon och designer Anna Holmquist