Extern länk
Början på sidans innehåll

Mattreparatören: Därför ska du inte piska dina mattor

7 min 34 sek

Mattan kanske tas lite väg för given hemma, och trampas på varje dag. Men denna försummelse ändrar Carolin Björnerhag på genom att göra ett besök hos mattreparatören Eva Ölwing på Mattateljén. Här får mattan ett andra liv. Det mesta går nämligen att laga. Och är det något som vi lärt oss den senaste tiden så är det att leva hållbart. Här får du tips på hur du ska vårda din matta och vad du ska göra om den gått sönder.

Han köpte Ikea-fåtöljen för 75 kronor – säljer nu för rekordsumma

1 min 14 sek

En stort del av rockikoners ägodelar ska gå under klubban idag rapporterar Martin Järborg som är mest sugen på Kurt Cobains handskrivna låtlista. Detta medan Maria Forsblom hellre väljer Whitney Houstons Versace jacka. Förväntningarna på rekordsummor är stora, men för den som inte har närhet till dessa ikoniska prylar kan ändå botanisera efter svenska möbel-klassiker, säger Matilda Boza som kan rapportera om en rekordförsäljning i Sundsvall.

Ovanlig Ikea-möbel såld för 151 000 kronor

25 sek

En extremt ovanlig Ikea-möbel har sålts på auktion i Sundsvall. Fåtöljen signerad Bengt Ruda klubbades för 151 000 kronor. Det skriver Sundsvalls Tidning. Det finns bara fem kända exemplar av den prickiga fåtöljmöbeln.

Så blir du en fena på att fynda inredning på second hand

5 min 36 sek

Att handla på second hand har kanske aldrig varit så populärt som nu – och på andrahandsmarknaden finns goda förutsättningar att fynda möbler och andra inredningsprylar. Andrea Brodin som är inredare tipsar om var du bör leta och hur man ska tänka i en affär med massor av prylar.