Början på sidans innehåll

Noterius hyllar nationella tapetserardagen genom att renovera möbler: ”Fick inte jobbet”

9 min 23 sek

Tapetserarverkstaden i Östersund gästas av vår flygande reporter Marcus Noterius som idag får lära sig allt om att klä möbler. Möbler slits fort och att renovera möbler kräver en hel del kunskap, berättar initiativtagaren Moa Kårebrand som tröttnat på att alla som tror att det rör sig om tapeter. Ellinor Jonnerby instämmer och menar att yrket måste lyftas. Det är ett hantverk.
Tapetserarmästare Lars Ottosson säger att många verkstäder söker folk, men tillgången på färdigutbildade är dålig.

Li Pamp: ”Patina är helt rätt på utemöblerna”

10 min 52 sek

Inred trädgården med antikviteter och förläng ditt vardagsrum med fina grejer som har hög skrytfaktor. Men främst måste det vara något du vill vara i och tycker om. Just nu peakar trädgårdantiviteterna, säger antikexpert Li Pamp.
Här ger Pamp konkreta tips på vad du ska hålla utkik efter i Nyhetsmorgons Antikskola.

Experten: Vanligaste misstagen när du lagar möbler

6 min 49 sek

Många är vi som har en gammal möbel där hemma i behov av en uppfräschning, men är det bara att slänga på lite lim och färg eller vad ska man tänka på innan man ger sig på en möbel? För att reda ut det här gästas Nyhetsmorgon av Lina Linnell, möbelkonservator från programmet Återskaparna.

Andreas allra bästa tips för påskpyntet

7 min 41 sek

Påsken står för dörren. Inte bara ger inredare Andrea Brodin tips på hur du dekorerar vackert, det ska ju dessutom dukas. Spana in hur du gör det med stil.

Så skapar du ett rum i rummet

6 min 30 sek

Andrea Brodin ger sina inredningstips för hur du skapar fler funktioner för ett rum. Ett behov som har ökat för många under pandemin när man jobbar hemifrån.

Inredningsbranschen slår rekord under pandemin

26 sek

Inredningsbranschen har slagit nya rekord under pandemin. Det visar siffror som nyhetsbyrån TT tagit fram. Branschen själv förklarar det med att vi reser mindre och är mer i våra hem.

Så fixar du snygg förvaring i hemmet

6 min 11 sek

Många vill starta nytt i januari, och passar på att rensa i sitt hem. Andrea Brodin ger bra tips på hur du får ordning och reda i förrådet, i garderoberna och på synliga ytor.

Gröna växter gör oss mindre stressade

7 min 37 sek

Forskning visar att hur vi inreder och vad vi omger oss av har en påverkan på vårt välmående och stress, trots det går ofta skönhet före funktion när vi inreder hemma. I boken "Designfulness" har författaren och inredningsdesignen Isabelle Sjövall sammanfattat den senaste forskningen på ämnet och inspirerar oss till att skapa hem och miljöer som främjar ett mer hälsosamt liv.

Så inreder du barnrummet

6 min 5 sek

Nu när vi är hemma mycket är det många som satsar på inredning. I dag visar inredaren Andrea Brodin om hur man kan göra det till en rolig aktivitet tillsammans med sina barn och vilka barnmöbler man kan investera i för en hållbar hemmamiljö. Här är listan på alla saker Andrea visade upp i Nyhetsmorgon.

Inredningstips för en hemtrevligare hall

5 min 20 sek

Inredaren Andrea Brodin visar hur du enkelt får ordning på alla skor, kläder och prylar i hallen - bästa tipsen för smart förvaring och en snyggare, hemtrevligare hall.