Extern länk
Början på sidans innehåll
IS-kvinnorna

IS-kvinnorna

Här kan du läsa om de IS-kvinnor som utvisats från Syrien och återvänt till Sverige.

Här kan du läsa om de IS-kvinnor som utvisats från Syrien och återvänt till Sverige.

Rättegång mot 49-årig IS-kvinna inleds – ”Misstänks ha medverkat till att sonen blivit barnsoldat”

6 min 26 sek

Idag inleds rättegången i Stockholms tingsrätt mot den 49-åriga IS-kvinnan. Hon ska ha rest till ett IS-kontrollerat område i Syrien 2013 med sin då tolvårige son. Han dog i strid bara 16 år gammal och nu misstänks kvinnan för att ha medverkat till att hennes son användes som barnsoldat. Mark Klamberg, professor i folkrätt vid Stockholms universitet och Terese Cristiansson, TV4Nyheternas mellanösternkorrespondent, berättar om fallet.

Tre IS-kvinnor och åtta barn har landat på Arlanda

1 min 26 sek

Tre IS-kvinnor har landat med åtta barn på Arlanda. De möttes av polis på flygplatsen och barnen har omhändertagits av sociala myndigheter. Kvinnorna kommer att delges misstanke om krigsbrott, rapporterar SVT.

Det händer när IS-kvinnorna landar i Sverige

1 min 3 sek

Tre utvisade IS-kvinnor med åtta barn väntas landa i eftermiddag på Arlanda. Där kommer de att mötas av polis, socialtjänst och läkare. "Alla myndigheter i Sverige vet ju vilka de är och att de kommer. De kommer vara granskade under en längre tid, det här är ju utredningar som tar väldigt lång tid. De kan nog vara ute i svenska samhället och sen misstänkliggöras en tid därefter" säger TV4:s Mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson till Nyhetsmorgon.