NHL-spelaren Mattias Ekholm om stödet till lagkamraten: ”Superhäftigt att han vågar”

Den kanadensiske NHL-sajnade spelaren Luke Prokop valde nämligen att på sina sociala medier komma ut som gay. Vilket gör honom till den första spelaren någonsin med ett NHL-kontrakt att öppet komma ut som gay. Här berättar lagkamraten Mattias Ekholm, hockeyspelare i Nashville Predators om hur de stöttat Prokop och menar att det känns det ju märkligt att detta ens blir en stor grej 2021.

Två ishockeyspelare misstänks för våldtäkt

Skandalen i hockeyklubben Brynäs växer. Två av klubbens spelare misstänks just nu för våldtäkt, varav en sitter häktad. Samtidigt bryts samarbetet med organisationen Unicef. Klubben har fått kritik för att man agerat långsamt och nu säger styrelseledamoten Per-Johan Johansson att klubbens varumärke är skadat och att klubben behöver jobba med sina värderingar.

Brynäs styrelseledamot: ”Vi visste att spelaren var anmäld för våld i nära relation”

Två spelare i Brynäs A-lag är misstänkta för våldtäkt. Här svarar Per-Johan Johansson som är styrelseledamot i Brynäs IF på kritiken klubben fått ta emot efter att de låtit en av de misstänkta spela trots misstanken om våld i nära relation.
- Vi kände till att det fanns en anmälan, vi kanske skulle ha förmedlat en annan sak. Men så här blev fallet, så är dte nu, tyvärr, säger Per-Johan i Nyhetsmorgon.