Jägarna

Senaste från Jägarna

Rolf Lassgård får sällskap av Simon J Berger och Lena Endre i en ny säsong av tv-serien Jägarna

Inspelningarna av en andra säsong av C Mores och TV4:s publiksuccé Jägarna har just börjat i Älvsbyn. Nu står det klart att huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård...

Inspelningarna av en andra säsong av C Mores och TV4:s publiksuccé Jägarna har just börjat i Älvsbyn. Nu står det klart att huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård får sällskap av bland andra Simon J Berger och Lena Endre.

I den andra säsongen av Jägarna så har Erik (Rolf Lassgård) funnit sig tillrätta i tillvaron när ett gammalt fall gör sig påmint. Joar Särn (Simon J Berger) som dömdes för mord 15 år tidigare, hävdar sin oskuld och Erik måste ifrågasätta sitt agerande, kanske har han begått ett ödesdigert misstag. Erik hamnar mitt i en hård konflikt mellan de som är övertygade om att Särn är en kallblodig mördare och de som tar honom i försvar. Gamla sår rivs upp i den lilla orten i Norrbotten och Erik har inget annat val än att återvända till fallet och söka sanningen på nytt – även om det leder till en mördare som står honom närmare än han tror.

Simon J Berger (Exit, Torka aldrig tårar utan handskar, Modus) spelar Joar Särn i den andra säsongen av Jägarna.

-  Jag är väldigt glad över att göra rollen som Särn. Det är en mångfacetterad karaktär som låter mig måla med de starka färgerna, precis som jag gillar. Dessutom kontrasterar den rätt bra med andra roller jag har gjort den sista tiden, och det är en stor bonus! Materialet, manuset, är också väldigt välskrivet, och det är nästan det viktigaste. Jag har länge velat jobba med Jens Jonsson, så jag är mycket glad att äntligen få tillfälle till det. Och så är det så klart kul att vara med i fortsättningen på den första Jägarna-filmen, som gjorde stort intryck även på mig när den kom, säger Simon J Berger.

Lena Endre (Tunn is, Min pappa Marianne) är glad över att ansluta till Jägarnas ensemble som åklagare Thompson.

-  Det är så fantastiskt att få vara igång och jobba igen och att vara i Älvsbyn med Rolf och hela gänget. Det känns verkligen underbart! Att bli en del av Jägarna känns förstås speciellt - jag är ju själv norrlänning och att vara uppe och spela in här känns verkligen som att åka hemåt igen, säger Lena Endre.

Rolf Lassgård har spelat huvudrollen i samtliga delar av Jägarnauniverset - långfilmen Jägarna (1996), Jägarna 2 (2011) och första säsongen av tv-serien som hade premiär på C More 2018.

-  Man vet ju lite vad som väntar när det är dags för inspelning av Jägarna. Det är utmanande både fysiskt och psykiskt, och så har också starten för denna säsong varit! Det som skapar lust är att återigen arbeta ihop med bekanta ansikten från förra säsongen som manusförfattare, regissörerna Jens Jonsson och Johan Lundin och flera av skådespelarna som Johannes Bah Kunke, Johan Marenius Nordahl och Annika Nordin! Men också naturligtvis att träffa nya ansikten i rollistan. Jag är jätteglad att återigen få arbeta med Lena Endre efter vårt mycket spännande samarbete i Min pappa Marianne, men också att för första gången ordentligt få arbeta tillsammans med Simon J Berger. Vi har också fått ett otroligt varmt mottagande här i Älvsbyn, och det känns att Jägarna verkligen är en del av Älvsbyns historia. Det är jag stolt över, säger Rolf Lassgård (Jägarna, En man som heter Ove, Min pappa Marianne).

Flera av skådespelarna från säsong 1 återvänder till den andra säsongen, däribland Johan Marenius Nordahl, Annika Nordin, Johannes Kuhnke och Caroline Johansson Kuhmunen.

Säsong 2 av Jägarna väntas ha premiär på C More och TV4 under 2021. 

Succéserien Jägarna får en säsong 2

Nu kan vi avslöja att det blir en ny säsong av succéserien Jägarna och inspelningarna drar igång i höst.

Nu kan vi avslöja att det blir en ny säsong av succéserien Jägarna och inspelningarna drar igång i höst.

I november 2018 kom den första säsongen av Jägarna med Rolf Lassgård i huvudrollen som Erik Bäckström. Erik hade då slutat som polis och dragit sig tillbaka till den norrländska landsbygden. Det var dock lättare sagt än gjort. Nu är det klart att det blir en andra säsong av serien.

– Vi tvivlade såklart aldrig på säsong 1 av Jägarna, men jag ska ärligt erkänna att vi blev överväldigade av den respons som vi fick från tittarna. Jägarna är fortfarande, mer än ett år senare, en av våra största succéer på C More någonsin! Därför är vi enormt glada att manus till säsong 2 skrivs just nu. Det blir en såväl spännande som berörande historia med den enastående Rolf Lassgård som Erik Bäckström. Vi ser fram emot att snart berätta mer. Inspelningen börjar i höst och premiärdatum får vi återkomma om - men vi är många som längtar tillbaka till Älvsbyn, så jag hoppas att det blir snart! säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Jägarna på C More och TV4.

Inspelningarna av Jägarna säsong 2 startar i höst. Den första säsongen kan du se nu på C More och TV4 Play

1:00
Spela
Trailer för Jägarna på TV4

Trailer för Jägarna på TV4

Rolf Lassgård är tillbaka som Erik i serien Jägarna. Se den första trailern här.

Rolf Lassgård är tillbaka som Erik i serien Jägarna. Se den första trailern här.

0:41
Spela
Hälsning från Rolf Lassgård i Jägarna

Hälsning från Rolf Lassgård i Jägarna

Kultförklarade långfilmen Jägarna blir originalserie i C More. Här kommer en hälsning från Rolf Lassgård.

Kultförklarade långfilmen Jägarna blir originalserie i C More. Här kommer en hälsning från Rolf Lassgård.