Jävla klåpare

Måndagar kl 21:00
Måndagar kl 21:00

Senaste från Jävla klåpare

Lär känna Sveriges fyra värsta klåpare

Dane, Marre, Weronica och Roland. Lägg namnen på minnet. För de här fyra vill du definitivt inte anlita nästa gång du renoverar.

Dane, Marre, Weronica och Roland.
Lägg namnen på minnet.
För de här fyra vill du definitivt inte anlita nästa gång du renoverar.

Dane
Dane är en old school snickare – trångsynt, lat och utan smartphone då teknik ofta stressar honom. Är i grunden osäker och konflikträdd men gör allt för att ge ett självsäkert intryck, både privat och yrkesmässigt.
Han ser problem i allt och börjar oftast sina meningar med ett ”Naej det går inte...”.
Han hittar hela tiden hinder för att slippa ta tag i uppgifter, förhalar in i det sista och har omedvetet hamnat i en spiral av att släcka bränder. Har dock inga problem att poängtera andras misstag utan att själv ha förmågan att se sina egna brister.
Drömmer om att renovera klart sitt eget hus och att starta eget men hindras av sin lathet och rädsla för förändring.

Marre
Marre är en ung självlärd snickare och Danes lärling. Till skillnad mot Dane ser Marre möjligheter i allt, gillar att gå till jobbet och tror verkligen att han kommer förverkliga folks drömmar.
Marre har gärna en egen idé om hur saker ska göras men glömmer tyvärr ofta viktiga detaljer. Är impulsiv, naiv och har en romantisk förenklad världsbild som gör det lätt för honom att dra igång projekt som han tyvärr inte ser konsekvenserna av. Har dessutom en tendens att vara för öppen och privat med kunderna, vilket kan stressa Dane. Är dock aldrig ute efter att konfrontera folk men räds inte att dela sina egna erfarenheter.

Weronica
Är i grunden en karriärist och försöker ofta sälja in fler tjänster till kunderna för att dryga ut den tama lönen. Vilket gör att hon blir lätt slarvig i sin egentliga uppgift som målare och ofta går på sin egen linje samt motsätter sig kundens önskemål då hon måste få ha ”konstnärlig frihet”. Weronica har alltid åsikter om Dane och Marres livsval och hetsar dessutom på Dane på arbetsplatsen eftersom hon aldrig kan börja med sitt innan de är klara.
Drömmer om att få bättre betalt, bli en välrenommerad inredare men hindras av sin sociala förmåga och brist på lyhördhet.

Roland
Skapar problem för våra hantverkare när han säljer in uppdrag på tok för billigt som gänget får ta konsekvenserna av. Roland vill modernisera företaget, sälja av allt och flytta till Thailand med sin fru. En avslappnad cyniker som varit med om många konkurser. Han har en förmåga att få negativa nyheter att låta som något positivt för snickarna.

0:30
Spela
Spana in nya humorserien Jävla klåpare

Spana in nya humorserien Jävla klåpare

Följ hantverkarna Dane, Marre och Weronica när de kämpar med och mot sina kunder.

Följ hantverkarna Dane, Marre och Weronica när de kämpar med och mot sina kunder.

Premiär för nya komediserien Jävla klåpare

Vad händer när ett gäng hantverkare måste ta sig i kragen och bli mer effektiva? I TV12:s nya humorserie Jävla klåpare får vi följa snickaren Dane, lärlingen...

Vad händer när ett gäng hantverkare måste ta sig i kragen och bli mer effektiva?
I TV12:s nya humorserie Jävla klåpare får vi följa snickaren Dane, lärlingen Marre och målaren Weronica när de kämpar med och mot sina kunder.

Jävla klåpare är en svensk komediserie från 2016 som sänds i tio delar.

Snickaren Dane (Måns Nathanaelson) och hans lärling Marre (Anastasios Soulis) gillar att jobba som hantverkare. Det är ett lugnt liv där man kan gå hem strax efter lunch varje dag. Det finns ingen som kollar när man kommer och går och ens kollegor är andra killar med samma avslappnade attityd.

Men när byggchefen Roland (Leif Andrée) berättar att företaget ska moderniseras för att bli mer transparent och effektivt blir Dane och Marre misstänksamma. Deras farhågor besannas för nu förväntas killarna vara mycket mer produktiva. Roland har dessutom anställt målaren Weronica (Liv Mjönes) som Dane och Marre måste jobba tillsammans med. Hon visar sig vara en tuff kvinna med hög arbetsmoral och samarbetet blir inte lätt.

Dane, Marre och Weronica sänds ut på många märkliga uppdrag där de möter otaliga udda kunder. Det blir allt från krävande hemmasnickare och riktiga besserwissers till par som egentligen borde renovera sitt förhållande i stället för sitt hem.

TV12:s första egenproducerade humorsatsning handlar om hantverkarkulturen och renoveringshetsen i Sverige. Författare till serien är Andreas Tottie, Stefan Wiik, Daniel Ottosson, Måns Nathanaelson och Erik McAllister och Daniel Ottosson står för regi.

I huvudrollerna ses Måns Nathanaelson, Liv Mjönes, Anastasios Soulis och Leif Andrée. Övriga roller spelas av bland andra Eva Röse, Rolf Skoglund, Hasse Aro, Karin Mannerstål, Göran Gillinger, Jesper Salen, Johan Rödin, Annie Lundin, Carolin Björnerhag, Veronica Kurba och Martin Timell.