Zara sjunger för jämnan – och har alltid gjort. Hennes ”karriär” startade 2007, när hon som nioåring sjöng i talangtävlingen Stjärnskott. Hon har även varit med i kören Next Generation och spelat ett av barnen von Trapp i musikalen Sound of Music, på Göta Lejon. Genombrottet kom när hon vann TV4:s Talang 2008, med låten ”My heart will go on”. Efter det fick hon släppa en singel.

Zara är dessutom en dansbegåvning och går på Kungliga Svenska Balettskolan. Varje vardagmorgon börjar därför med två timmar balett. Veckan bjuder också på ett pass dansakrobatik, samt lördagsbalett.

Mamma Agnetha är väldigt engagerad i Zaras dröm och sköter det mesta kring Zara på egen hand. Som undersköterska har hon stora möjligheter att själv lägga sitt schema. Hon jobbar natt och kan pussla med tiderna så att hon kan följa med på Zaras olika uppdrag på dagarna.

Zara är social och finner sig snabbt tillrätta i nya sammanhang. Hon hamnar lätt i centrum. Hon älskar uppmärksamheten och tar det hela med ro. Familjen har bestämt sig för att satsa rejält redan nu, eftersom det är lättare att slå som riktigt ung, innan konkurrensen hårdnar. Men Sverige har en liten marknad för unga förmågor och siktet är därför redan inställt på USA. Mamma Agnetha vet att många har synpunkter på den kommersiella biten av Zaras karriär och ”Jante” gör sig ofta påmind.

- Det sägs aldrig något när det handlar om barn som idrottar. Det är liksom mer okey att vilja bli en ny Zlatan.