Nyhetstema

Järvaveckan

Alla nyheter, inslag och tal från Järvaveckan 2021

Alla nyheter, inslag och tal från Järvaveckan 2021

Lovade pressa tillbaka den grova kriminaliteten

Statsminister Stefan Löfven avslutade idag Järvaveckan med ett tal där han manade till enighet för att lösa problemen i utsatta områden. Löfven valde att inte gå till angrepp på sina politiska motståndare. Precis som alla talare tidigare under veckan tog han upp den grova kriminaliteten och lovade att den ska pressas tillbaka.

Ulf Kristofferson analyserar Stefan Löfvens (S) tal

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till Almedalsveckan. Idag, söndag, höll Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tal. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson analyserar här Stefan Löfvens tal.

Se hela Ulf Kristerssons (M) tal på Järvaveckan 2021

Sverige måste än en gång utrota barnfattigdom och trångboddhet, samtidigt som krafttag måste tas mot gängvåldet. Det var några av de punkter som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson tog upp i sitt tal på Järvaveckan 2021.

SD och KD i kritik mot integration och kriminalitet

Under Järvaveckan höll både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna tal idag, fredag. Både Jimmie Åkesson och Ebba Busch tog upp problemet med skjutningar och kriminalitet och vände sig direkt till dom boende i utsatta områden som dom anser har svikits av samhället.

Dadgostar: Marknadshyror en rutschkana ner i social misär

Vid sitt tal under politikerveckan i Järva talade vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar mycket om marknadshyror. – Marknadshyror är en rutschkana rakt ner i social misär, sa Dadgostar som också skickade en uppmaning till statsminister Stefan Löfven (S) att dra tillbaka förslaget om att införa just marknadshyror.

Se hela Nooshi Dadgostars (V) tal under Järvaveckan

Politikerveckan i Järva är i full gång. På torsdagskvällen talade vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Mycket handlade om marknadshyror och en uppmaning skickades till statsminister Stefan Löfven (S): Dra tillbaka förslaget om marknadshyror.

Sabuni: Bidrag ska inte pressa kvinnor att skaffa barn

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni talade på torsdagen på Järvaveckan. Där talade hon bland annat om att Liberalerna vill öronmärka föräldraförsäkringen på grundnivån så att både män och kvinnor tar ut den. Det ger ökad jämställdhet och ökad möjlighet att komma i arbete, säger Liberalernas ledare Nyamko Sabuni i sitt tal på Järvaveckan.

Se hela talet från Miljöpartiets språkrör på Järvaveckan

Miljöpartiets språkrör, Märta Stenevi och Per Bolund, lovade bland annat ökat stöd till utsatta barnfamiljer under sitt tal på Järvaveckan. Klimatinvesteringar och satsningar på skolan lyftes också fram som delar av partiets recept för att förbättra integrationen.

Så ser partiernas formkurvor ut

Förortens politikervecka ”Järvaveckan” inleds idag digitalt. I år är det högt tryck på deltagande från partiledarna och mellan 2-6 juni kommer det sändas live från Rinkeby.

Förortens politikervecka är tillbaka: ”Det handlar om demokrati”

Järvaveckan som är förortens politikervecka är tillbaka, fast i år digitalt. Det kommer samlas företag, politiker och debattörer för att prata om samhällsfrågor med extra fokus på förorten. Programledarna Kakan Hermansson och Martin Mutumba berättar om veckans händelser.