Jenny och Steffo träffar partiledarna

Jenny och Steffo träffar partiledarna - premiär 20 augusti
Jenny och Steffo träffar partiledarna - premiär 20 augusti

Senaste från Jenny och Steffo träffar partiledarna

Jenny och Steffo träffar partiledarna på följande dagar i följande ordning

Måndag den 20/8 är det premiär för "Jenny och Steffo träffar partiledarna". Först ut är Moderaternas Ulf Kristersson.

Måndag den 20/8 är det premiär för "Jenny och Steffo träffar partiledarna". Först ut är Moderaternas Ulf Kristersson.

Vecka 34:
Mån 20/8: Ulf Kristersson

Tis 21/8: Gustav Fridolin

Tors 23/8: Jimmie Åkesson

Sön 26/8: Annie Lööf

Vecka 35:
Mån 27/8: Stefan Löfven

Tis 28/8: Ebba Busch Thor

Tors 30/8: Jonas Sjöstedt

Sön 2/9: Jan Björklund

Jenny & Steffo träffar partiledarna

I det nya programmet Jenny och Steffo träffar partiledarna reser Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten och...

I det nya programmet Jenny och Steffo träffar partiledarna reser Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten och träffar partiledare för att ta reda på vad som format dem som politiker och människor. Platserna har partiledarna själva valt. ”Det är speciellt att träffa partiledarna i de miljöer som format deras politiska övertygelse. Förhoppningsvis ger våra samtal väljarna en chans att lära känna sina politiker på ett djupare plan och vad de brinner för så att de kan göra sitt val”, säger Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist träffar våra partiledare på en för dem viktig plats och samtalar om vad som format honom eller henne som politiker och människa. Tittarna får komma nära våra partiledare i samtalen och höra om vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning, om de känner att de offrat något på vägen och vilka drömmar de fortfarande hoppas förverkliga. 

- Förhoppningen är att partiledarnas guidning på dessa betydelsefulla platser också blir en vägledning in i deras hjärnor och hjärtan. Varför väljer den ene 11-åringen att gå in i Grön Ungdom när den andra väljer MUF, vad har de fått med sig av barndomen, av första kärleken, av första fyllan. Vad får just dem att i vuxen ålder tro att de är bäst skickade att leda vårt land? Vi hoppas kunna lägga en hittills olagd bit till det pussel som valrörelsen och politiken är, säger Steffo Törnquist

Platserna som Jenny och Steffo träffar partiledarna på är följande: Annie Lööf i Maramö, Gustav Fridolin i Vittsjö, Ulf Kristersson i Strängnäs, Jimmie Åkesson i Sölvesborg, Stefan Löfven i Örnsköldsvik, Jan Björklund i Skene, Jonas Sjöstedt i Umeå och Ebba Busch Thor i Uppsala.

Premiär måndagen den 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.