Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist träffar våra partiledare på en för dem viktig plats och samtalar om vad som format honom eller henne som politiker och människa. Tittarna får komma nära våra partiledare i samtalen och höra om vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning, om de känner att de offrat något på vägen och vilka drömmar de fortfarande hoppas förverkliga. 

- Förhoppningen är att partiledarnas guidning på dessa betydelsefulla platser också blir en vägledning in i deras hjärnor och hjärtan. Varför väljer den ene 11-åringen att gå in i Grön Ungdom när den andra väljer MUF, vad har de fått med sig av barndomen, av första kärleken, av första fyllan. Vad får just dem att i vuxen ålder tro att de är bäst skickade att leda vårt land? Vi hoppas kunna lägga en hittills olagd bit till det pussel som valrörelsen och politiken är, säger Steffo Törnquist

Platserna som Jenny och Steffo träffar partiledarna på är följande: Annie Lööf i Maramö, Gustav Fridolin i Vittsjö, Ulf Kristersson i Strängnäs, Jimmie Åkesson i Sölvesborg, Stefan Löfven i Örnsköldsvik, Jan Björklund i Skene, Jonas Sjöstedt i Umeå och Ebba Busch Thor i Uppsala.

Premiär måndagen den 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.