Jenny Strömstedt

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt och Daniel Norberg leder Världens viktigaste kväll - och roligaste

Den 4 maj är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll - och rolígaste. Och i år är arbetet för att skapa bättre...

Den 4 maj är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll - och rolígaste. Och i år är arbetet för att skapa bättre förutsättningar för barn extra viktigt. Jenny Strömstedt och Daniel Norberg guidar tittarna genom en kväll som varvar humor och musik med barnens egna gripande berättelser.

– Galan äger rum mitt i tuffa tider. Men tuffa tider drabbar också barnen. Därför känns det extra viktigt att få leda Världens viktigaste kväll även i år, säger Jenny Strömstedt.

Under de senaste månaderna har världen drabbats av spridningen av det nya coronaviruset. Barn i utsatthet drabbas ofta hårdare i kriser och under Världens viktigaste kväll – och roligaste får tittarna se det viktiga arbetet för att skydda barn och familjer.

Precis som förra året leder Jenny Strömstedt galan med humorstjärnan Daniel Norberg och tillsammans lotsar de tittarna genom en kväll som bland annat bjuder på starka berättelser från barns verklighet runt om i världen.

Janne Andersson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, reste tidigare i år till Botswana där undernäring bland barn är ett stor problem. Under galan får tittarna se Janne Anderssons möte med en tvåårig flicka som lider av svår undernäring.

Programledaren Pär Lernström har rest till Dhaka i Bangladesh där han mött barn som lever på gatan. Där träffade han bland annat 12-åriga Sagor som sover på en busstation och samlar plastflaskor för att försörja sig.

För underhållningen står bland annat skådespelarna Marianne Mörck och Ewa Fröling samt komikern Marika Carlsson. På scenen uppträder också artisterna Jill Johnson, Carola HäggkvistPetra MarklundMåns Zelmerlöw och Robin Stjernberg. Målet med kvällen är att inspirera fler att bli världsföräldrar.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll, och jag är så glad att Jenny står vid min sida. Trots knepiga tider i världen kommer vi att göra allt vi kan för underhålla och beröra och framför allt hjälpa barnen. Unicef gör ett fantastiskt arbete och jag hoppas att vi blir ännu fler världsföräldrar, säger Daniel Norberg.

Världens viktigaste kväll - och roligaste direktsänds från Cirkus i Stockholm den 4 maj klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Om UNICEF

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.

Här är paren i tredje säsongen av Tillsammans med Strömstedts

Jenny och Niklas Strömstedt är tillbaka med en ny säsong av relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts. Under våren besöker de bland andra Charlotte...

Jenny och Niklas Strömstedt är tillbaka med en ny säsong av relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts. Under våren besöker de bland andra Charlotte Perrelli och Anders Jensen, Anja Pärson och Filippa Rådin och Stina Wollter och Micke Olsson Wollter för tänkvärda, ärliga och ibland smärtsamma samtal om att leva tillsammans.

Hur stöttar man varandra i svåra motgångar? Vad händer när barnen flyttar ut? Och hur tar man första steget mot en kärleksrelation – när man redan är goda vänner?

Den 4 mars återvänder relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts till TV4 och den här gången besöker Jenny och Niklas Strömstedt åtta kända par för att prata relationer.

– Jag trodde att det skulle vara svårt att göra fler program utan att det blev tjatigt, men jag har insett att varje par har en unik historia av kärlek och utmaningar. Jag är så tacksam över att de medverkande vågat släppa in oss i sina liv. Jag tror att vi alla kan spegla oss i deras relationer, och kanske förstå något litet mer om oss själva, säger Jenny Strömstedt.

Det här är tredje säsongen av programmet och makarna Strömstedt reser bland annat till Åre där de besöker Charlotte Perrelli och Anders Jensen och till Skåne för att möta Gudrun Schyman och Jacques Öhlund. De träffar också Sigge och Malin EklundMarika Carlsson och Maria SanderDouglas Leon och Claudia Sierpe Apablaza samt Helen Alfredsson och Kenta Nilsson.

Precis som i tidigare säsonger kommer Jenny och Niklas Strömstedt i varje avsnitt att ventilera sina egna relationsfunderingar med parterapeuten Tommy Waad.

– Jenny och Niklas möter åtta fantastiska men väldigt olika par och jag tror att alla som lever i en relation kan känna igen sig i ämnena som tas upp. Som en röd tråd genom alla program får vi följa Jenny och Niklas tankar kring relationer, familjeliv och kärlek. De är nästan som säsongens nionde par, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Här är paren i Tillsammans med Strömstedts:

Anja Pärson och Filippa Rådin

Charlotte Perrelli och Anders Jensen

Stina Wollter och Micke Olsson Wollter

Marika Carlsson och Maria Sander

Douglas ”Dogge” Leon och Claudia Sierpe Apablaza

Sigge och Malin Eklund

Gudrun Schyman och Jacques Öhlund

Helen Alfredsson och Kent Nilsson

Tillsammans med Strömstedts har säsongsstart onsdagen den 4 mars klockan 21.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Brottsjournalen – nytt kriminalprogram med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt

TV4:s nya storsatsning Brottsjournalen leds av rutinerade superproffsen Leif GW Persson och Jenny Strömstedt. Det blir ett aktuellt veckoprogram om kriminella...

TV4:s nya storsatsning Brottsjournalen leds av rutinerade superproffsen Leif GW Persson och Jenny Strömstedt. Det blir ett aktuellt veckoprogram om kriminella handlingar, om de som begår dem och varför de gör det.

- Vi kommer ta upp högaktuella brott, gamla olösta fall och göra diverse insatser ute på fältet. Det blir både folkbildande och ganska tittarvänligt tror jag, säger Leif GW Persson.

Det veckoaktuella programmet tar upp brott som fått mycket uppmärksamhet eller fall där nya avgörande fakta framkommit. Leif GW Persson kommer även gräva fram äldre brottsfall som intresserat honom särskilt, redogöra för nya metoder att få fast brottslingar eller på plats beskriva hur ett brott kan gå till.

Leif GW har en stor passion för fakta och statistik, och till sin hjälp har han en redaktion beredd att bistå med gedigen research och visuell grafik till stöd för berättandet. Tillsammans med relevanta gäster kommer Jenny Strömstedt och Leif GW Persson att diskutera allt från vardagsbrott till vilken inriktning svensk kriminalpolitik kommer att ta efter valet.

-  Min förhoppning är att kunna vara mer ute på fält än tidigare. Det är alltid bra att vara på plats där brottet ägde rum och det ger en extra dimension även för tittarna. Dessutom kommer vi göra utbildande inslag för att förklara komplicerade delar inom en brottsutredning till exempel DNA-analys, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson värvades till TV4 i våras och har hyllats för sin centrala roll i kriminalprogrammet GW:s mord där han undersöker några av Sveriges mest omtalade mord. Hans gedigna kunskap inom brottsbekämpning kompletteras fint av Jenny Strömstedts mångåriga erfarenhet som journalist och högt uppskattad programledare. Utöver Jennys fasta medverkan i Nyhetsmorgon är hon i höst en viktig del i TV4:s valsatsning där hon kommer leda partiledardebatten och stadsministerduellen tillsammans med nyhetsankaret Anna Lindmarker samt partiledarutfrågningar med Anders Pihlblad.

–  Jag ser mycket fram emot premiärsäsongen med Brottsjournalen. Det kommer att både bli utmanande och lärorikt, med Sveriges bästa Professor och en rutinerad redaktion kan det inte bli annat än otroligt roligt, säger Jenny Strömstedt.

I Brottsjournalen kommer Jenny Strömstedt leda samtalen. Hon kommer även besöka olika områden inom polisen där hon till exempel får uppdrag som att testa yrken inom Nationella insatsstyrkan eller polisrytteriet.

–  Kombinationen Leif GW och Jenny Strömstedt är ju en mycket fin present till tittarna. Båda har skärpa, humor, och kan sin sak. Det här blir ett program om brott, men också om vår samtid som färgar och färgas av dem. Redaktionen för Brottsjournalen kommer också att jobba nära Nyheterna och Nyhetsmorgon för bästa möjliga förutsättningar, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4.

Programmet har premiär 2 oktober klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

5:14
Spela
Här lär sig Jenny och Steffo nya trenddansen Flossa

Här lär sig Jenny och Steffo nya trenddansen Flossa

Vi har haft många populära danssteg genom tiderna som the harlem shake, dab och nu danstrenden Floss som fått världen att släppa loss. Men det är långt ifrån alla här i Sverige som känner till dansen. Vår reporter har frågat folk på stan om de vet vad flossa är... Någon som vet är Malin Watson, dansare och koreograf, som vi är vana att se i Let''s dance. Hon kommer på besök till Nyhetsmorgon för att lära Jenny och Steffo att flossa.

Vi har haft många populära danssteg genom tiderna som the harlem shake, dab och nu danstrenden Floss som fått världen att släppa loss. Men det är långt ifrån alla här i Sverige som känner till dansen. Vår reporter har frågat folk på stan om de vet vad flossa är... Någon som vet är Malin Watson, dansare och koreograf, som vi är vana att se i Let''s dance. Hon kommer på besök till Nyhetsmorgon för att lära Jenny och Steffo att flossa.

3:18
Spela
Steffo: Ett rosévin borde kunna få max 3 solar

Steffo: Ett rosévin borde kunna få max 3 solar

Jenny och Steffo pratar rosévin med kollegorna Rania Shemoun Olsson, Nyheterna, Ulrika Andersson, Vädret, och Ali Reza, Sporten.

Jenny och Steffo pratar rosévin med kollegorna Rania Shemoun Olsson, Nyheterna, Ulrika Andersson, Vädret, och Ali Reza, Sporten.

1:33
Spela
Sommarvärmen kommer tillbaka – "Dags att lägga i båten"

Sommarvärmen kommer tillbaka – "Dags att lägga i båten"

Det blir många soliga dagar den närmaste veckan, berättar meteorolog Linda Eriksson.

Det blir många soliga dagar den närmaste veckan, berättar meteorolog Linda Eriksson.

2:43
Spela
"Det är klart att det blir ett Nobelpris – men vem vill ta emot det i år?"

"Det är klart att det blir ett Nobelpris – men vem vill ta emot det i år?"

I dag kommer Svenska Akademien meddela om det blir något Nobelpris i litteratur i år. Och så börjar hockey-VM! Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist pratar med programledarkollegorna Rania Shemoun Olsson, Ali Reza och Linda Eriksson.

I dag kommer Svenska Akademien meddela om det blir något Nobelpris i litteratur i år. Och så börjar hockey-VM! Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist pratar med programledarkollegorna Rania Shemoun Olsson, Ali Reza och Linda Eriksson.

2:19
Spela
Svenskt raseri – det gör programledarna rasande

Svenskt raseri – det gör programledarna rasande

Det ska handla om svenska folkets raseri. Minns ni när trillingnöten försvann? Och när Carola ryckte upp en blomma med roten? Hör vad som får våra programledare att ilskna till!

Det ska handla om svenska folkets raseri. Minns ni när trillingnöten försvann? Och när Carola ryckte upp en blomma med roten? Hör vad som får våra programledare att ilskna till!

2:51
Spela
Jenny får tittarnas stöd efter försovningen

Jenny får tittarnas stöd efter försovningen

Meteorologen Sophia Nilsson påminner om att vi alla ska komma ihåg att ställa om klockorna till sommartid på natten till söndag. Hör också Rania berättar om sina försovnings-mardrömmar.

Meteorologen Sophia Nilsson påminner om att vi alla ska komma ihåg att ställa om klockorna till sommartid på natten till söndag. Hör också Rania berättar om sina försovnings-mardrömmar.

0:52
Spela
Tillslut dök Jenny upp...

Tillslut dök Jenny upp...

Här smyger Jenny in i sändningen efter sin försovning...

Här smyger Jenny in i sändningen efter sin försovning...

Visa fler