Följ mig på instagram @Jihdesdiabetes

Artiklar från december 2015

Ida 23: "Tack Peter Jihde, så jäkla bra"

Jag fick det här mejlet från Ida. En historia väl värd att läsa. Heja Ida/ Peter

Läs hela

Peter: Därför gör jag det här

Hej!

Idag fyller jag tre år som diabetiker. Det vill jag fira med att bjuda in till en ständigt pågående match mot ett svängande blodsocker. Jihde vs diabetes typ 1. En match jag aldrig kan vinna. Oavgjort duger bra för mig. Men jag hatar att förlora.

Läs hela

#dagensstick - var med och bidra

Ingen ska behöva skämmas över sin diabetes.

Läs hela

Doktor Mikael svarar

På tisdag kommer Doktor Mikael svara på alla frågor du kan tänkas ha om diabetes. Du kan redan nu mejla oss på nyhetsmorgon@tv4.se så kanske din fråga kommer med i programmet. Här har vi smygstartat frågestunden:

Läs hela

Vad är diabetes?

Diabetes är en allvarlig livslång sjukdom. Sjukdomen går inte att bota, men det går att lära sig att leva med den. Vad många inte vet är att diabetes är ett samlingsnamn för olika sjukdomar, som alla beror på att man har för mycket socker i blodet.

Läs hela

Bra länkar om diabetes

Peter: När jag fick reda på att jag hade diabetes, blev jag först jätterädd och jag kände mig väldigt ensam. Och när jag googlade på diabetes kom jag in på massor av sidor som inte var till någon hjälp utan bara skrämde upp mig. Så ska ingen behöva ha det. Därför har jag samanställt några länkar som är bra att kolla in om du är drabbad eller känner någon som är det.

Läs hela