Extern länk
Början på sidans innehåll

Joe Biden

Joe Biden hedrade journalister som dödats i Ukraina

I helgen inträffade den klassiska tillställningen White House Correspondents' Dinner i Washington D.C., USA, där reportrarna som bevakar Vita huset bjuds in av presidenten. Det var första gången på två år som middagen hölls, och dessutom första gången på hela sex år som den sittande presidenten närvarade vid tillställningen.TV4 Nyheternas utrikesreporter Tomas Kvarnkullen sammanfattar kvällen.

Här kallar Joe Biden Donald Trumps tid i Vita huset för en "smitta"

Efter ett pandemiuppehåll och dessförinnan bojkott av Bidens företrädare Donald Trump, var det åter dags för presidenten och USA:s journalistgrädda att samlas på årets korrespondentmiddag i Vita huset. Ett tillfälle att dela ut vassa skämt och gliringar mot både journalister och politiker. Och Joe Biden kunde naturligtvis inte låta bli att börja sitt tal med att skämta om sin företrädare...

USA:s presidentpar betalade 150 000 dollar i skatt

USA:s presidentpar Joe och Jill Biden har offentliggjort sina deklarationer. Parets inkomst landade på dryga 600 000 dollar för 2021. Alla presidenter har under de senaste 50 åren visat upp sina deklarationer utom Donald Trump.

Biden: Uttryckte den ilska jag känner mot Putin

USA:s president Joe Biden säger att han står fast vid sitt uttalande om att Rysslands president Vladimir Putin inte kan sitta kvar vid makten. Uttalandet som sannolikt frångick det förskrivna manuset tonades först ner av Vita huset, men nu förklarar Biden att det var ett uttryck för hans "personliga vrede".