Den tredje och sista säsongen består av fem filmer som släpps på DVD/BD/Digitalt av Nordisk Film under juni-augusti 2015.

Johan Falk - Ur askan i elden (släpps 29 juni)

GSI gör en chockerande upptäckt. Och ovanpå det så växer sig Seth Rydells gäng starkare än någonsin och den lettiska maffian smugglar vapen till Sverige.

Se trailer här:

Johan Falk - Tyst diplomati (släpps 13 juli)

I den andra filmen upprepar Alexandra Rapaport hon rollen som hon spelade i Falk-filmen "Livvakterna" från 2001, en säkerhetsexpert, men hennes agenda är oklar. Rydell-gängets andreman, som spelas av Björn Bengtsson, sätter än mer press på Jens Hulténs gängledare.

Se trailer här:

Johan Falk - Blodsdiamanter (släpps 27 juli)

GSI följer upp ett vapenspår som leder rakt in kavkazmaffians högkvarter på västkusten. 

Se trailer:

Johan Falk – Lockdown (släpps 10 augusti)

En attack sker inne i det stora polishuset i Göteborg och polisledningen försätter omedelbart byggnaden i ”lockdown”, ingen får komma in eller ut. 

Se trailer här:

Johan Falk - Slutet (släpps 24 augusti)

Alla trådar knyts ihop i denna den sista GSI-filmen någonsin. 

I rollerna kan vi se Jakob Eklund som Johan Falk, Jens Hultén som Seth Rydell, Meliz Karlge som GSI:s nye chef Sophie Nordh, Mikael Tornving som Patrik Agrell, Alexandra Rapaport som Pernilla Vasquez, Björn Bengtsson som Jack Rolander, Alexander Karim som Niklas Saxlid och Marie Richardson som Helén Falk, med flera.

"Spänningen hettas upp"

- Säsong 3 tar allt till ytterligare en nivå. Redan när vi gjorde research inför den första säsongen fick vi reda på saker som vi visste inte skulle få plats i en första säsong, inte heller i en andra säsong. Och detta nya är, som vi ser det, mer skrämmande än allt vi visat tidigare. Återigen bygger det på verkliga fenomen, om vad som hände och händer i verkligheten, på båda sidor om lagen. Och det kommer drabba vår series karaktärer hårdare än tidigare, då allt blir ännu mer personligt, och därmed hettas spänningen upp ännu mer. Allt dras mot den stora slutstriden för Johan Falk, GSI, deras infiltratörer och de kriminella organisationer de jobbar emot. Och den här gången möter våra hjältar sin absolut farligaste fiende någonsin, berättar regissören Anders Nilsson.

Följ regissören Anders Nilssons videoblogg här!

Mer information om när Johan Falk-filmerna visas i TV4 kommer senare.