Säsong 1 handlade om hur polisens specialstyrka GSI använder sig av och bygger vanliga privatpersoner till att spela kriminella och infiltrera den tunga organiserade brottsligheten.

Säsong 2 tog berättelsen om Johan falk till en ny nivå. Nu fick GSI en ny infiltratör som inte spelade kriminell psykopat utan var kriminell psykopat, Seth Rydell.

Säsong 3 tar storyn till ytterligare en nivå

- Redan när jag pratade med pressen inför släppet av den första GSI-filmen i säsong 1 så sa jag att det kommer bli tre säsonger, säger skaparen till Johan Falk, Anders Nilsson. 

- Fast, det var inte många journalister som ställde den frågan om fler säsonger så det var heller inte många som hörde vad jag sa J. Redan när vi gjorde research inför den första säsongen fick vi reda på saker som vi visste inte skulle få plats i en första säsong, inte heller i en andra säsong. Och detta nya är, som vi ser det, mer skrämmande än allt vi visat tidigare, fortsätter Nilsson.

- Återigen bygger det på verkliga fenomen, om vad som hände och händer i verkligheten, på båda sidor om lagen. Och det kommer drabba vår series karaktärer hårdare än tidigare, då allt blir ännu mer personligt, och därmed hettas spänningen upp ännu mer. Allt dras mot den stora slutstriden för Johan Falk, GSI, deras infiltratörer och de kriminella organisationer de jobbar emot. Och den här gången möter våra hjältar sin absolut farligaste fiende någonsin.

Följ filmproduktionen bakom kulisserna i "Johan Falk-bloggen"

Finns Johan Falks "GSI" i verkligheten?

Peter Rätz (Frank Wagner) om livet som undercoveragent

Bakomklipp från "Johan Falk - Alla råns moder"

Mer om säsong 3: Johan Falk möter sitt tuffaste motstånd någonsin