Nyhetstema

Jordskredet

Här samlar vi all info om jordskredet i Gjerdrum

Här samlar vi all info om jordskredet i Gjerdrum

Jörgen om att förlora allt i raset: ”Det är bara borta"

Tio personer miste livet och många skadades och förlorade sina hem i ett jordskred i ett bostadsområde utanför Oslo i Norge. En av de som förlorade sitt hem men överlevde är Jörgen Sandman från Sundsvall som bott i Norge i många år.

Tre personer saknas fortfarande efter Norgeraset

Det fortsatt frenetiska letandet efter saknade i skredområdet i norska Gjerdrum har under måndagen varit resultatlöst. Sedan raset den 30 december har sju personer hittats omkomna. Fortfarande saknas tre personer och sökandet kommer fortsätta hela natten. Polis och räddningstjänst uppdaterar om räddningsarbetet på en presskonferens.

Sammanlagt tre döda efter jordskredet i Norge

I Norge har på lördagen ytterligare två människor hittats döda efter jordskredet i Gjerdrum. Sammanlagt har tre personer hittats döda och sju saknas fortfarande. Räddningsarbetet går långsamt framåt, meter för meter söks området igenom och insatsen kommer att fortsätta i princip hela natten.

Två barn på listan över saknade efter norska raset

Svensk räddningspersonal har idag arbetat tillsammans med sina norska kolleger för att försöka hitta överlevande efter jordskredet i Ask i Norge.
I eftermiddags kom beskedet att en människa har hittats död. Och nu ikväll släpptes en lista på de saknade.

En hittad död efter jordskredet

Svensk räddningpersonal arbetar tillsammans med sina norska kolleger för att försöka hitta överlevande efter jordskredet i Ask i Norge. Under fredagseftermiddagen kom beskedet att en människa har hittats död:

Even, 19, bara meter från lerinfernot med bilen: ”Helt surrealistiskt”

Det var bara för ett par dagar sedan som 19-årige Even och hans vänner såg marken försvinna framför dem. Sedan dess har Evens bil, som står precis vid kanten av klippan synts i mer eller mindre varje tv-bild från rasmassorna i Ask i Gjerdrum kommun i Norge. Nu berättar han om skräckupplevelsen när han såg en vajer bara försvinna.

– Det är helt surrealistiskt, säger han till TV 2.

En person hittad död i rasmassorna i Norge

En person har hittats död i lerskredet i Ask i Gjerdrum kommun i Norge. Det meddelade polisen vid en presskonferens på nyårsdagen. Nio personer saknas fortfarande.
Svenskt räddningsmanskap letar efter överlevande i rasmassorna i den stora kratern i lerskredet.

Han letar efter överlevande i jordskredet

Tio personer saknas fortfarande efter jordskredet som inträffade natten mellan tisdag och onsdag. En av dem som arbetar mot klockan är Tomas Norberg från Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Norska polisen om räddningsinsatsen

En komplicerad räddningsinsats förbereds nu i Norge. Det norska försvaret ska bygga en stålbro ned i rasområdet, bland annat Svensk räddningspersonal ska ta sig ned i rasområdet för att inleda räddningsaktionen. Det berättade insatsledaren Roy Alkvist vid en pressträff.

"Tiden rinner ut nu"

Efter onsdagens kraftiga jordskred i Ask i Gjerdrum kommun, strax norr om Oslo, så saknas fortfarande flera personer som nu eftersöks med helikopter och värmekameror.
Elisabet Frerot, utrikeskommentator, är på plats i Norge.

Jan-Tore räddades ur norska ler-infernot

Ytterligare 46 personer har evakuerats sedan sprickor upptäckts i marken, norr om skredområdet i norska Gjerdrum. Tio personer, varav en 13-årig flicka, saknas fortfarande.

”Familjer sitter och gråter” – tio personer saknas fortfarande

Vid lunchtid saknas fortfarande tio personer efter det stora jordskredet i norska Gjerdrum för över ett dygn sedan. Med stor säkerhet befinner sig människor i själva skredområdet, enligt norska polisen. Tio personer saknas fortfarande, de söks bland annat med hjälp av helikoptrar utrustade med strålkastare och drönare med värmekameror.

Barn bland de tio som saknas efter jordskredet i Norge

Tio personer saknas fortfarande, de söks bland annat med hjälp av helikoptrar utrustade med strålkastare och drönare med värmekameror. Sök- och räddningsarbetet måste till största del ske från luften, eftersom rasområdet anses för farligt att ge sig in i till fots.