Artiklar från december 2018

Det kalla vädret hotar barns liv - ge dem en varmare vinter

Många barn på flykt lever nu i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö.

År av kris har lett till att många familjer i Mellanöstern helt saknar resurser, och det är omöjligt att ha råd med de varma kläder och filtar som behövs för att överleva vintern. Hårt väder hotar nu att göra livet ännu svårare och kylan kan snabbt bli livshotande för små barn.

Läs hela

Här är julklapparna som räddar barns liv

Varje dag dör 15 000 barn som är under fem år. De flesta dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar som skulle kunna förhindras med vaccin, rent vatten och näringsriktig mat. Just sådana saker som UNICEF kan leverera.

Läs hela

Var tionde minut dör ett barn i Jemen

En läkare mäter överarmen på Yahya, 9 månader, ett av de miljontals barn som lider av undernäring i Jemen.

Situationen för barnen i Jemen går snart inte längre att beskriva i ord. Jemen är ett helvete på jorden för varje enskilt barn som lever där. Med vaccin, rent vatten och inte minst näringsrik mat för att stoppa undernäringen, kämpar UNICEF för att hålla barnen vid liv.

Läs hela

UNICEF på plats för barn i katastrofer

Yusif, sex år, och hans familj har fått varma vinterkläder vid en leverans från UNICEF i ett flyktingläger i Irak.

När vardagen kollapsar är det alltid barnen som drabbas värst. I krigs- och katastrofområden är det livsviktigt att prioritera barnen i hjälparbetet. De är mest sårbara och måste snabbt få sjukvård, tak över huvudet, mat, rent dricksvatten, tvål, toaletter, vaccin, skydd mot övergrepp och möjlighet att fortsätta sin skolgång. Det är UNICEFs uppgift att skydda barnens rättigheter.

Läs hela