För en miljon barn i Syrien, Jordanien, Libanon, Turkiet, Irak, Palestina och Egypten riskerar vintern att bli en iskall mardröm. Många familjer på flykt lever nu i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö. 

Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar barns liv. Förra vintern frös barn på flykt från Syrien till Libanon ihjäl i sin jakt på trygghet. Det får inte hända.

Det finns hopp

UNICEF finns på plats och arbetar hårt för att nå alla barn som behöver skydd mot kylan. De levererar varma vinterkläder, filtar, rent vatten, näringsprodukter och annat som behövs för att barnen ska klara vintern. Målet är att 1,3 miljoner barn i området ska få hjälp. Men pengarna räcker inte.

Du kan se till att hjälper når fram

Den här vintern kan du vara med och ge barnen den värme och trygghet de har rätt till. I UNICEFs gåvoshop hittar du ett vinterpaket med varma filtar och kläder, och bebisvinterkläder för de allra minsta. Köp julklappar som räddar barns liv, så ser UNICEF till att de kommer fram.

Till Unicefs gåvoshop >>