Från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn, stort som tre fotbollsplaner, går tusentals laster med livräddande förnödenheter iväg varje år. Under 2016 skickades över 143 000 försändelser med livräddande produkter från lagret, till barn över hela världen. Beredskapen finns att inom 48 timmar skicka allt från vaccin och medicin till skolmaterial, och produkterna levereras till de barn som för tillfället behöver dem mest.

Du kan stödja arbetet genom att gå till unicef.se och köpa de produkter som dagligen används över hela världen för att rädda barns liv. I gåvoshopen finns produkter som gör konkret nytta: allt från myggnät och medicin till cyklar och tält. Och det finns gåvor anpassade för alla plånböcker, från en varm filt för 58 kronor, till en fyrhjulsdriven bil att leverera förnödenheter med för 225 866 kronor.

Din insats är i år viktigare än någonsin – dubbelt så viktig. För varje julklapp som du köper från UNICEF i år kommer Akelius Stiftelse att matcha summan och skänka lika mycket!

Problem och lösningar

Malaria är ett stort problem i bland annat södra Afrika och sprids via malariamyggan. Det bästa sättet att skydda barn är att ge dem möjlighet att sova under myggnät. UNICEFs myggnät är impregnerade med insektsmedel, och rätt använda kan de minska antalet malariasjuka med hälften.

Polio är en sjukdom som vi på sikt har möjlighet att helt radera från jordens yta. Det är inte lätt, men det går. 2016 rapporterades endast 42 nya fall i hela världen. För att en gång för alla utrota polio krävs dock att varje barn i varje by blir vaccinerat. Poliovaccin är en av produkterna i UNICEFs gåvoshop.

Smutsigt vatten är ytterligare ett problem som skördar tusentals barns liv, ofta genom att barnen får svår diarré som i sin tur leder till uttorkning. UNICEF har tagit fram en enkel vätskeersättning som kan bota uttorkning och rädda liv, och som går att köpa i gåvoshopen.

Köp dina julklappar i UNICEFs gåvoshop så är du med och räddar barns liv. För varje krona du bidrar med i december så skänker Akelius Stiftelse lika mycket och UNICEF kan hjälpa ännu fler barn.

Se fler produkter i UNICEFs gåvoshop >>>