Från UNICEFs stora katastroflager i Köpenhamn går tusentals laster med livräddande förnödenheter iväg varje år. Under 2018 skickades till exempel 56 miljoner påsar med vätskeersättning från lagret, till barn över hela världen. Beredskapen finns för att inom 48 timmar skicka allt från vaccin och medicin till skolmaterial, och produkterna levereras till de barn som för tillfället behöver dem mest.

Du kan stödja arbetet genom att gå till unicef.se och köpa de produkter som dagligen används över hela världen för att rädda barns liv. I gåvoshopen finns produkter som gör konkret nytta: allt från vaccin och nötkräm till filtar och vätskeersättning.

Problem och lösningar

Just nu är flera länder som Jemen, Sydsudan och Nigeria hårt drabbade av en allvarlig hungerkris. Familjer hotas av akut brist på mat, eftersom flera år av krig och torka har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda. Genom att köpa ett svältkatastrofpaket i UNICEFs gåvoshop är du med och räddar barns liv. Paketet innehåller bland annat näringsrik nötkräm och högenergimjölk. Inga barn ska behöva dö av undernäring.

Polio är en sjukdom som vi på sikt har möjlighet att helt radera från jordens yta. Det är inte lätt, men det går. För att en gång för alla utrota polio krävs dock att varje barn i varje by blir vaccinerat. Poliovaccin är en av produkterna i UNICEFs gåvoshop.

Smutsigt vatten är ytterligare ett problem som skördar tusentals barns liv, ofta genom att barnen får svår diarré som i sin tur leder till uttorkning. UNICEF har tagit fram en enkel vätskeersättning som kan bota uttorkning och rädda liv, och som går att köpa i gåvoshopen.

Köp dina julklappar i UNICEFs gåvoshop, så är du med och räddar barns liv. Du får fina gåvobevis att lägga under granen. Dessutom dubblas just nu varje krona av Akelius Foundation, vilket betyder att din gåva hjälper dubbelt så många barn.

Se fler produkter i UNICEFs gåvoshop >>>