För barnen som drabbats av konflikterna i Mellanöstern hotar vintern att bli en mardröm. 1,5 miljoner barn riskerar att frysa, utan de varma kläder och filtar som de behöver för att klara vintern.

Många har tvingats på flykt och lever nu i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö. Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar barns liv.

För många familjer är det helt omöjligt att ha råd med varma kläder, filtar och bränsle. Om skolorna inte kan hållas varma är risken också stor att barn hoppar av.

Men det finns hopp

UNICEF finns på plats i alla de här länderna och gör allt de kan för att ge barnen en varmare vinter. Målet är att:

ge över en miljon barn varma filtar och vinterkläder, så som handskar, mössor, varma skor, sockor, vinterjackor och overaller

ge kontantbidrag till över 320 000 utsatta barn och deras familjer

se till att 105 000 barn kan gå till uppvärmda skolor och barnvänliga trygga platser

Barnen som drabbas av konflikterna i Mellanöstern har bara en enda barndom, och precis som alla andra barn har de rätt till värme och trygghet.

Köp dina julklappar i UNICEFs gåvoshop så är du med och räddar barns liv. Din insats är viktigare än någonsin – dubbelt så viktig. För varje julklapp som du köper från UNICEF i december kommer Akelius Stiftelse att matcha summan och skänka lika mycket.

Till UNICEFs gåvoshop >>