Ålder: 33

Tidigare erfarenhet av körsång:
- Började sjunga i kör som åttaåring och fortsatte med det hela gymnasiet. Sen har jag varit med i ett antal musikteateruppsättningar och det förekommer ju alltid ensemble och körsång i musikal så man nog säga att jag sjungit i kör till och från hela livet.

Tidigare erfarenhet av ”körlederi”: - Ledde en kör när jag jobbade som kamratstödjare ett år på en högstadieskola, skulle repa in luciatåget. Jag hade en kör på nästan hundra ungdomar och vi gjorde hårdrocksversioner av luciasången och annat kul. Repen skedde på lektionstid och alla kom gladeligen i tid till repetitionerna..... Sen var det dags för konsert och den var en måndagkväll och jag tänkte att jag får väl vara glad om hälften kommer..... men alla utom en dök upp! Det är en av de roligaste saker jag gjort faktiskt.

Varför har du antagit utmaningen att vara med i Körslaget? - Att få åka hem, ta med folk som jag känner och inte känner, representera och ge tillbaka lite till min hembygd, det fanns inga tvivel, jag tänkte redan förra gången "åh det där skulle jag vilja göra!" Körsång och Bollnäs, det är ju jag! Mina rötter.....

Vad är din taktik för att vinna? - Att inte fokusera på att detta är en tävling utan fokusera på kören, hitta rätt låtar för den och få den att bli helt oemotståndlig!

Varför kommer din kör att kamma hem hela Körslaget? - För att människorna som är med i den är underbara.

Hur ska du motivera dina medlemmar? - Med hemkört och lingondricka om vi går vidare... Nej skämt åsido, dom är redan så motiverade! Jag ska boosta deras självförtoende så dom vågar vara sina bästa jag. Jag är utbildad teaterpedagog och kan kanske få lite användning av mina övningar!

Vilken kör blir den värsta konkurrenten? - Jag tror att i slutändan kommer bästa kören att vinna och Nanne är en extraordinär person, hon kan entusiasmera vem som helst så hennes kör tror jag på.