Robert Wells låter uppriktigt glad över att vara en av de körledare som i vinter ska samla ihop en kör och battla mot de andra kändisarnas körer.
– Det känns som att jag har lekt klart i tv-sammanhang på andra sätt, den potten har jag fyllt med råge, berättar Robert Wells.

Varför tackade du ja till Körslaget då? – Körslaget är feelgood, sann musikalisk glädje och alla behöver inte vara proffs. Gry är bra programledare, och det finns inget onödigt dissande av körsångare. Såna program får det gärna bli fler av. Dessutom är det coolt att det inte är Stockholmsbaserat.

Vi är vana att se dig vid pianot... kommer du klara dig utan? – Ja, det kommer kännas väldigt konstigt att inte spela piano, men lyckligtvis har jag dirigerat en del innan, berättar Robert Wells.

Du samlar ihop din kör i Falkenberg. Går det bra? – Jag har varit sommarbarn i Halland sen jag var 11 år, det är som mitt andra hem, jag älskar det! Vi ska ha audition senare i höst. Det går nog bra, Falkenberg har en stor körtradition, så det finns många duktiga sångare där.

Vad kan vi vänta oss för låtar från din kör om du får bestämma? – Jag är väldigt intresserad av 70-talsrocken, och är ett extremt ACDC-fan. Nu när jag har chansen hoppas jag kunna bidra med lite annorlunda körmusik.

Du är den första körledaren som offentliggörs… vems kör hoppas du få möta i Körslaget?
– Jag hoppas bara det blir trevligt program, folk som bjussar på sig själva och får fram roliga körer. I somras spelade jag i Dalhalla med Joacim Cans kör och de hade en fantastisk stämning. Brolle-kören träffade vi också i Boden, de hade också grym stämning!