Hur kommer det sig att du vill leda Körslaget gång på gång?

- Det är ett så himla roligt program. Med så mycket folk, sju körer med 20 personer i varje, blir det en fantastisk stämning. Nästan 150 personer i studion och då har jag inte ens räknat in publiken. Jag tycker också att det är ett snällt program. Här finns ingen jury som sågar folk eller klagar på deras kläder och energin är på topp.

Vad minns du starkast från de säsonger som varit?

- Det måste vara de starka känslorna. För körerna är det här så otroligt stort och viktigt. Här är det inte soloartister utan ett helt gäng och känslorna blir så stora. Körmedlemmarna blir så nervösa att de står på knä när det är dags för utröstning och om de går vidare blir de bara otroligt glada. Det är härligt att få vara en del av allt det.

Vad kan du säga om årets körledare?

- Det är ett skithärligt gäng. Jag har ju träffat dem allihop tidigare och de är alla väldigt färgstarka personer.

Du har ju varit med ett tag nu. Blir du inte sugen på att sjunga själv?

- Det är klart att man blir sugen. Det är ju en massa hormoner som frigörs när man sjunger tillsammans och den känsla som kören delar, all spänning i tävlingen … jag kan bli skitavis på den adrenalinkicken.

- Dessutom är ju det här en så speciell grej för de körer som är med. Jag vet att till exempel Robert Wells skulle spela tillsammans med sin kör i sommar. De som är med får, om inte vänner för livet, så i alla fall vänner för en lång, lång tid framåt.

Vad krävs för att vara en riktigt bra körslagsmedlem tycker du?

- Det är väl just det att man ska vara en av alla i kören, inte en soloartist. 40 personer kan inte ha tokiga hattar och synas, det funkar inte. I en kör behövs ju både dem som trivs bäst längst bak, men också någon som är en färgklick såklart. Det är som en god gryta, alla kan inte vara chilin men alla får plats i en kör och det gillar jag.

Du är ju mammaledig nu och det här blir första jobbet sen din dotter föddes i juni. Hur känns det att börja jobba?

- Det känns jätteroligt. Min dotter kommer att få vara med i studion ibland, och jag kommer ju bara att vara där en och en halv dag i veckan. Jag påbörjade mammaledigheten i maj och innan dess hade jag inte varit ledig på ett och ett halvt år så det känns som om jag har varit ledig jättelänge.

Du är född i Växjö men uppvuxen i Luleå. Om du skulle leda en kör i programmet – för vilken stad skulle det vara?

- Luleå, helt klart.

Vad skulle dina 500 000 kronor användas till?

- Jag hade satsat allt på en lekplats inne i stan. Det finns ingen idag, eller jo, en halv. Min lekplats skulle bli en naturlig mötesplats för föräldrar och barn som annars kanske inte träffar varandra.