Kalla fakta

Artiklar från oktober 2008

Litar du på att polisen ska klara upp brott?

Kalla fakta följde polisen arbete i 24 timmar. Under dygnet anmäldes 899 brott bara i Stockholm. Men många av brotten kommer aldrig att klaras upp. Förra året lyckades polisen i landet endast lösa 5,8 procent av alla våldsbrott, sexbrott och stölder. Litar du på att polisen ska lösa ett brott som du råkar ut för?

Läs hela

Fackeltåg till minne av brandoffren

Göta Älvbron till Hisingen lystes upp av hundratals facklor som bars av släktingar och vänner.

Läs hela

24 h med polisen

Den 27 juni i år följde vi Stockholmspolisen hack i häl under ett dygn. Två månader senare kollade vi hur många brott som klarats upp.

Läs hela

”En del av mig dog där”

– En stor del av mig dog där i den lokalen. En annan del tog sig ut, säger Rozbeh Aslanian, som överlevde branden i Göteborg 1998.

Läs hela

Anita klättrade ut och föll handlöst

Anita är en av dem som överlevde brandkatastrofen. Hon klättrade ut genom ett fönster och föll handlöst ner. Här ligger hon under en filt innan hon åkte till sjukhus.

Anita Martinovic hade länge ångest och skuldkänslor för att hon överlevde diskoteksbranden i Makedonska föreningens lokaler. Hon gick på festen med barndomskompisen Hanna.

Läs hela

Milorad blev svårt brännskadad

När Milorad Stankic vaknade ur koman var hans kompis redan begravd.

Läs hela

Branden gjorde segregeringen i Göteborg tydlig

Natten mellan 29 och 30 oktober 1998 blev det tydligt att Göteborg hade problem med segrageation och sociala motsättningar. Med anledning av att det är nollrasismvecka i TV4 sänder Kalla fakta ett specialprogram om diskoteksbranden i Göteborg. Reportaget är producerat av TV4Nyheterna Göteborg.

Läs hela

”Flyg till varje pris” kan vinna pris.

Kalla fakta-journalister är nominerade till Årets miljöjournalist 2008.

Läs hela

Vad minns du från diskoteksbranden 1998?

Den 29 oktober har det gått tio år sedan diskoteksbranden på Hisingen i Göteborg. 63 ungdomar dog i det som kom att bli en av de värsta brandkatastroferna i Sverige i modern tid. Vad minns du av den här kvällen? Gå in på Kalla faktas diskussionsforum och dela med dig av dina tankar.

Läs hela

Tio år efter diskoteksbranden - överlevande berättar

Tio år har gått sedan 63 ungdomar miste livet i en av de värsta brandkatastroferna i Sverige i modern tid. Vi träffade Rozbeh, Anita och Milorad som överlevde diskoteksbranden i Göteborg.

Läs hela
Visa fler