Kalla fakta tisdag 1 december kl 20.00

Artiklar från november 2009

Ett riktigt ålamörker

Henrik Svedäng vill ha ett totalt fiskestopp

Den europeiska ålen är rödlistad och akut utrotningshotad. Fiskeriverket har tagit fram en plan för hur ålen ska räddas, men Kalla faktas granskning, gjord tillsammans med tidningen Miljöaktuellt, visar att Fiskeriverkets strategi för att rädda ålen inte fungerar.

Läs hela

Ett riktigt ålamörker

Ålen, planetens äldsta djur, är akut utrotningshotad. Redan på 50-talet kom de första larmen om att ålen höll på att försvinna. Men det tog drygt femtio år innan Fiskeriverket år 2007 fattade beslut om en åtgärdsplan för att rädda ålen.

Läs hela

Drömkåken blev en mardröm

Kalla fakta granskar Sveriges största småhusproducent Älvsbyhus. Missnöjda kunder vittnar om läckande tak och mögel, skador som Älvsbyhus vägrar åtgärda.

Läs hela

De försvunna bilarna

Kalla fakta granskar den dolda handeln med begagnade bilar och avslöjar hur tusentals bilar varje år säljs till andra länder, bortom statens kontroll.

Läs hela

Riksdagsman uttalar stöd för Sanningsrörelsen

Riksdagsledamoten Egon Frid (V) har uttalat sitt stöd för Sanningsrörelsen. Tidigare i år skrev han på ett upprop med krav om en ny oberoende undersökning av 11-septemberattackerna.

Läs hela

Sanningsrörelsen tror USA terrorattackerat sig själv

Läs hela

Var femte ung svensk tror på USA-inblandning

Hela arton procent av unga svenskar under trettio tror att USAs regering ligger bakom terrorattackerna 11 september 2001 mot USA. Det visar en Novusundersökning som Kalla fakta låtit göra.

Läs hela