Kalla fakta tisdag 1 december kl 20.00

Artiklar från april 2009

Pressfrihetens dag

Söndagen den 3 maj firas pressfrihetens dag runt om i världen. Dagen är instiftad av FN och syftet är att påminna om värdet av yttrande- och pressfrihet och vad frånvaron av denna innebär.

Läs hela

Mordet på Romario

Den 18 oktober 2008 knivhöggs 23-årige Ahmed Ibrahim Ali till döds på en motorvägsavfart i utkanten av Stockholm. Trots att det fanns tolv vittnen på plats har ingen kunnat dömas för dådet.

Läs hela

"Min fru blev förlamad i benen"

Sju av tio tittare anser att det är för svårt att få ekonomisk ersättning för vårdskador. I Kalla faktas forum vittnar ett stort antal drabbade om hur de bemötts av Patientskaderegleringen, PSR.

Läs hela

Förlamad efter kejsarsnitt

När Jessica Nygren förlamas i höger axel efter ett kejsarsnitt anser Socialstyrelsen att skadan kan ha ett samband med att armen hamnat i ett konstigt läge.

Läs hela

Gör bedömningar åt två bolag

PSR och Trygg Hansa använder samma medicinska rådgivare. I båda fallen kommer bolagen fram till att inga pengar ska betalas ut.

Läs hela

Läkare: ”En jävsituation”

– Försäkringsbolagen sitter med all kraft, alla pengar, all makt. Det är bara därför de kommer undan med den här förklaringen, säger läkaren Tomas Timander.

Läs hela

Varannan får ersättning

Mindre än hälften, runt 45 procent, av de patienter som anmäler skada till PSR, får ersättning.

Läs hela

Förlamad av kejsarsnittet

Jessica Nygren blev förlamad i höger axel efter ett kejsarsnitt. Socialstyrelsen ansåg att skadan uppstått för att armen haft ett konstigt läge, men någon ekonomisk ersättning får Jessica inte.

Läs hela

Tittare vittnar om liknande fall

Maria Elfversson letade i fjorton månader innan hon fann sin dotter Alicia i Kambodja, dit pappan hade fört henne. Nu vittnar flera av Kalla faktas tittare om liknande fall.

Läs hela

"Hjälp mig hitta min dotter"

Alicia är fem år gammal när hon förs bort av sin pappa. Kalla fakta följer med när mamma Maria söker efter dottern. Ett vittne ska ha sett Alicia, förklädd till pojke i Kambodja.

Läs hela
Visa fler