Kalla fakta tisdag 1 december kl 20.00

Artiklar från maj 2009

Osäkert om fåglar ska få plockas levande

I framtiden kan det bli så att levandeplockning är förbjudet, medan ”skördning” är tillåten. Det betyder att fåglarna får plockas levande när de ruggar – och tappar sina fjädrar naturligt.

Läs hela

Svanstedt brottsmisstänkt

Stjärnkusken Åke Svanstedt misstänks ha uppmanat medarbetare att ge elchocker på hästar. I mitten av maj förväntas åklagaren bestämma om han ska väcka åtal.

Läs hela

Kalla fakta-hästen lever

Veronica och Brides dream strax efter att han anlänt till hennes stall.

Att travhästen Brides dream skulle gå till slakt var redan bestämt när Kalla faktas reportage sändes i vintras. Men det satte 26-åriga Veronica Sonidsson stopp för.

Läs hela

Varannan tittare: ”Fallet förblir ouppklarat”

Varannan tittare tror inte att Romariofallet någonsin kommer klaras upp. Enligt majoriteten av besökarna på Kalla faktas forum är det polisens fel. Flera vill också lägga ansvar på de vittnen som inte verkar säga allt.

Läs hela

Mordet på Romario

Den 18 oktober 2008 knivhöggs 23-årige Ahmed Ibrahim Ali till döds på en motorvägsavfart i utkanten av Stockholm. Trots att det fanns tolv vittnen på plats har ingen kunnat dömas för dådet.

Läs hela

Svidande kritik

Den erfarne mordutredaren Bo Åström menar att polisen gjorde misstag som de borde ha lärt sig på grundkursen i polisutbildningen.

Läs hela

Poliskonflikten

Åklagare och polis misslyckades i jakten på bevis. Samarbetet mellan Västerortspolisen och Norrortspolisen havererade redan efter några timmar.

Läs hela