Kalla fakta tisdag 1 december kl 20.00

Artiklar från oktober 2012

Socialtjänsten tvingar systrar på flykt

Två tonårssystrar har tvingats fly från socialtjänsten i två månader. Socialtjänsten har under hela tiden försökt tvinga systrarna att flytta hem, trots att flickorna vittnar om att dom där blir misshandlade, inlåsta och dödshotade.

Läs hela

Kraftiga reaktioner på Kalla faktas avslöjande

Det är starka reaktioner efter Kalla Faktas avslöjande om sömmerskor i Kambodja som tjänar tre kronor i timmen. I programmet Kalla Fakta Studio i TV4 News tog klädjätten H&M avstånd från låga löner som inte ens räcker till de grundläggande behoven.

Läs hela

Kalla fakta svarar på H&M:s kritik mot granskningen

Jonas Berg, redaktionschef Kalla fakta

Efter att H&M:s pressavdelning fått se Kalla faktas program skickade Camilla Emilsson-Falk(press- och kommunikationsavdelningen) ett mail med invändningar.
Kalla fakta bemöter nedan kritiken från H&M på punkt efter punkt. Efter bemötandet publicerar vi mejlet från H&M i sin helhet.

Läs hela

Kalla fakta avslöjar slavliknade miljö på H&M-fabrik

En lön på 3 kronor i timmen, och sömmerskor som jobbar så mycket övertid att de svimmar. Så ser det ut för textilarbetarna i Kambodja. Men klädjätten H&M vill inte införa krav på sina leverantörer att sömmerskorna ska få en lön som de kan leva på, det avslöjar Kalla Fakta i onsdagens avsnitt.

Läs hela

Starka reaktioner i Eskilstuna

I Eskilstuna reagerar folk starkt på Kalla Faktas avslöjanden om Parken Zoo.

Läs hela

Parken Zoos inslamlingspengar hade inte betalats in

Parkens Zoos insamlade pengar från allmänheten tycks ha kommit på villovägar. London Zoo, som handskas med insamlingarna till projektet Alta, hittar inte Parken Zoo på listan. Och när Parken Zoo konfronteras med uppgifterna, säger de att de tänker betala in pengarna.

Läs hela

Tigrararna dog i onödan

De vita tigrarna var tidigare Parken Zoos stora djurattraktion, men före detta anställda berättar för Sara Recabarren att djuren dog i onödan. Det finns starka bilder i det här inslaget.

Läs hela

Kalla fakta granskar Parken Zoo

I säsongens första Kalla fakta granskas Parken Zoo i Eskilstuna. Se förhandsklippet från avsnittet här.

Läs hela