Kalla fakta

Artiklar från november 2012

Ilska över JAS-affären i Sydafrika

JAS-affären fortsätter att väcka ilska och frustration i Sydafrika när de 26 planen är levererade och notan på tiotals miljarder ska betalas. Landet är fattigt och plågas av enorma problem med HIV och därför uppfattar många JAS-projektet som en onödig och ekonomiskt felaktig satsning, rapporterar Stefan Borg.

Läs hela

Stefan Löfven - delaktig i korrupt JAS-affär med Sydafrika?

Enligt Kalla fakta så har Stefan Löfven, Socialdemokraternas partiledare, varit delaktig i misstänkt korruption i samband med JAS-affären med Sydafrika. Hans inblandning i affären diskuteras i Nyhetsmorgon av Kalla faktas Per Hermanrud, Sebastian Carlsson, presschef för Saab AB och Claes Sandgren, ordförande för Institutet mot mutor.

Läs hela

Dokumenten bakom Kalla fakta-granskningen: ”Det hemliga avtalet”

Silumko Nondwangu, fd generalsekreterare Numsa

Kalla Fakta granskar JAS-affären med Sydafrika som under 90-talet kantats av mutanklagelser och korruption. Här har vi samlat dokument från granskningen.
Klicka på bilden ovanför för att starta bildspelet.

Läs hela

Alliansröster: Utred alkoholinförseln till Sverige

Regeringen måste utreda hur stor alkoholinförseln till Sverige egentligen är. Det kravet ställer från allianspartierna i social-, finans-, och skatteutskotten. TV4Nyheterna har talat med flera riksdagsledamöter som menar att myndigheterna inte har någon kontroll över den illegala försäljningen till ungdomar.

Läs hela