Kalla fakta

Artiklar från november 2013

Kalla fakta: Gift i glaset

Vinflaskor.

Baksmällan behöver inte bero på att du drack för mycket. Illamåendet kan komma från olika tillsatser och bekämpningsmedel som flera vintillverkare använder – utan att du får reda på det. Kalla fakta har granskat innehållet i storsäljarna på Systembolaget, och resultatet är slående. Nedan kan du ta del av tillverkarnas enkätsvar och läsa mer om vilka ämnen som fanns i vinerna.

Läs hela

Leverantörernas svar på resultatet av Kalla faktas vintest

Kalla fakta har testat de tio mest sålda boxvinerna 2012. Vi hittade bekämpningsmedelsrester i fyra av dem. Så här bemöter leverantörerna av vinerna detta.

Läs hela

Kalla fakta: På farlig kurs

Att flyga handlar om att för en stund lägga sitt liv i andras händer. Som passagerare måste vi lita på piloterna. Och piloterna måste lita på flygledningen och Luftfartsverket. Men Kalla fakta kan visa att Luftfartsverket gång på gång fått kritik för brister i säkerhetsarbetet – utan att ta kritiken till sig.

Läs hela

Kalla fakta: Avslag till varje pris

Lagen säger att de funktionshindrade ska få hjälp för att kunna leva så normalt som möjligt. Men Kalla fakta kan nu avslöja hur kommunerna börjar vända dem ryggen – med hjälp av privata konsulter. De privata firmorna åker runt och tjänar miljoner på att lära kommunerna att säga nej.

Läs hela

Kalla fakta: Ung, snygg och torsk

Kalla fakta har granskat sexköpen och upptäckt att de män som köper sex är yngre och mer aktiva än vad som tidigare varit känt.

Läs hela