Kalla fakta

Artiklar från juni 2015

Kalla fakta granskar det svenska djurskyddet

Kalla fakta granskar vanvård i den svenska djurindustrin.

Är svenskt kött verkligen en garanti för att djuren behandlats på ett bra sätt? Kalla fakta granskar uppgifter om vanvård inom den svenska djurindustrin.

Läs hela

Högdräktiga kor slaktas - med kalvar i magen

Högdräktiga kor skickas till slakt i Sverige med färdigutvecklade kalvar i magen - trots att det bryter mot djurskyddslagen. Kalla fakta kan ikväll visa att 30 000 kilo kött från de högdräktiga korna kan ha hamnat på våra tallrikar under förra året.

Läs hela

Kalla fakta om spelet kring BB Sophia

BB Sophia.

En kvinna slutar att andas mitt under förlossningen men ingen av de närvarande läkarna eller barnmorskorna inser allvaret i situationen. Kalla fakta undersöker det tragiska dödsfallet på BB Sophia i Stockholm, och spelet bakom tillståndet som gjorde att kliniken kunde öppna.

Läs hela

Så lätt är det att få tag på smuggelsprit

Smuggelspriten flödar in i landet och bara i Östergötland tas tonvis med smuggelsprit in varje vecka. Enligt polisen i Linköping är nästan all alkohol man beslagtar från ungdomar - insmugglad från Tyskland.
Kalla fakta undersökte hur snabbt det går att få tag på insmugglad sprit.

Läs hela

Kalla fakta undersöker spritsmugglingen

KAlla fakta undersöker spritsmugglingen till Sverige.

Mängder av billig tysk sprit förs olagligt in i Sverige varje vecka. Kalla fakta granskar spritsmugglingen i säsongens fjärde avsnitt. Se reportaget Smugglarnas väg tisdag 2/6 kl 21:00 i TV4.

Läs hela

Så smugglar ligor hundratals ton sprit in i Sverige

Varje vecka smugglas uppskattningsvis 500 ton alkohol in i Sverige och Kalla fakta har granskat ligornas metoder. Bland annat har man funnit att bussresenärer får betalt för att åka fram och tillbaka till kontinenten och låtsas att dom handlat för eget bruk om bussen stoppas i tullen.

Läs hela