Hur gör jag om jag vill tipsa Kalla fakta?
Om du vill lämna ett tips till oss går det bra att skicka ett brev eller ett mejl. Om du vill skicka ett brev, skicka bara kopior på de dokument du vill att vi ska ta del av. Vi kan inte skicka tillbaka det material du sänder till oss.

kalla.fakta@tv4.se

Vad händer efter att jag skickat in mitt tips?
Vi läser alla brev och mejl som kommer till redaktionen och diskuterar sedan om det är ett tips som vi vill gå vidare med.

Får jag betalt om Kalla fakta gör ett program av mitt tips?

Nej det utgår ingen betalning för tips.

Hur länge ska jag vänta på att få svar från Kalla fakta?
Vi hinner tyvärr inte svara på alla brev och mejl som kommer till oss, eftersom vi får hundratals tips varje vecka. Men i de fall vi vill veta mera tar vi kontakt med dig. Det kan dock dröja eftersom det tar mycket tid att bara läsa alla tips. Ibland kan det också vara så att vi beslutar oss för att göra ett program om ett ämne där vi sedan letar i vår tipskorg efter människor som på olika sätt är berörda. Om vi tex vill göra ett program om patientsäkerhet, så tittar vi i vår tipskorg efter personer som har hört av sig med relaterade problem.

Vad avgör om det blir ett program efter att jag tipsat Kalla fakta?

Det är många olika faktorer som avgör om ett tips resulterar i ett program. En viktig aspekt är att det är ett ämne som går att illustrera på TV. Vi får många väldigt bra tips som tyvärr är svåra att omsätta i ett tv-reportage. Vi gör också bedömningar utifrån aspekter som variation, allmängiltighet, aktualitet och relevans. I slutändand försöker vi under en säsong får en ämnesmässig bredd och naturligtvis försöker vi hitta ämnen som vi tror och hoppas att våra tittare är intresserade av.