Camilla och Andrew Morgan flyttade in i sitt nybyggda Älvsbyhus i augusti 2003. Men drömmen om ett eget hus blev inte alls som de hade tänkt sig. Knappt hade familjen flyttat in förrän problemen började. När de en dag gick upp på den ännu oinredda övervåningen upptäckte de att taket läckte.

- Det var ganska stor chock. Men ändå var det lugnt på något sätt för jag tänkte att det är bara att ringa Älvsbyhus och förklara vad som hänt och då ordnar det sig, berättar Camilla Morgan för Kalla fakta.

Älvsbyhus slog ifrån sig

Men Älvsbyhus hävdade att det inte var något som de tänkte åtgärda. Det enda svar de gav familjen Morgan var att huset låg så öppet och oskyddat, så det regnade in fick de räkna med.

- Hur kan ett företag ha så mycket makt och bara köra över folk? För det är så de har gjort, säger Andrew Morgan till Kalla fakta.

Kalla faktas Cicci Hallström har granskat den största småhusproducenten i Sverige. De utlovar högsta tänkbara kvalité och lägst pris och omkring 1000 köpare väljer varje år att köpa ett Älvsbyhus.

Svartlistade

Vad dessa kunder troligtvis inte vet är att Älvsbyhus det mest förekommande småhusföretaget bland anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Det vet inte heller att Älvsbyhus är det enda svartlistade småhusföretaget i Sverige, en titel de fått efter att upprepade gånger vägrat följa ARNs beslut.