Tandläkaren påstod att hon hade sju hål, men en dubbelkontroll visade att det var ren bluff.

”Jag reagerade inte först. Man litar ju blint när man inte kan själv” säger Therese Moberg.

I Kalla fakta tisdag den 26 maj avslöjas det dolda och systematiska tandläkarmyglet. Det pågår inom såväl Folktandvården som den privata sfären.

”Det kan finnas situationer där man fått betala för vård som inte utförts och då är man väl lurad av sin tandläkare” medger Lars Olsson på branschorganisationen Privattandläkarna.

Kalla faktas research visar att hundratusentals svenskar kan vara drabbade av fusket – varje år. De krävs på tusentals kronor för överbehandlingar eller ingrepp som aldrig görs – allt för att tandläkarna och klinikerna ska öka sin egen bonus.

”Vi har inte sett någon anledning att gå ut och berätta om det” säger Ann-Charlotte Frank Lindgren, VD för Folktandvården i Stockholm, om bonussystemet.

Om de fuskande tandläkarna åker fast i Försäkringskassans stickprovkontroller så krävs de på återbetalning av minsta krona. Men patienterna får aldrig reda på att de lurats.

”Vi har valt att inte göra på det viset. Det är inte vår roll” säger Birgitta Rosengren, områdeschef på Försäkringskassan till Kalla fakta.

Kalla fakta: Lurad av tandläkaren sänds i TV4 tisdag 26 maj 21:00. Programmet kan även ses i TV4 Play.